20.11.20

Η Πειραιώς βγάζει σε αναγκαστική άδεια εκατοντάδες εργαζόμενους...


Η διοίκηση της τράπεζας Πειραιώς, μέσα στην πανδημία, ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης 19/11 ότι θα θέσει σε αναγκαστική άδεια 150 περίπου τραπεζοϋπαλλήλους. Και μάλιστα, λίγο πριν από την κρατικοποίησή της και την απορρόφηση κρατικού χρήματος ύψους 2,04 δισ. ευρώ, προκειμένου να... ενισχυθεί κεφαλαιακά και να αποδοθεί μελλοντικά υγιής σε ιδιώτες μεγαλοεπενδυτές!

«Η εργοδοσία εφαρμόζει τις ίδιες μεθόδους που είχε αξιοποιήσει ενάντια στο προσωπικό του πρώην RBU και σε εργαζόμενους καταστημάτων που αναμένεται να κλείσουν μέχρι το τέλος Νοεμβρίου - εργαζόμενοι οι οποίοι δεν θέλησαν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου», αναφέρει συγκεκριμένα στο Left.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στις Υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς (ΣΕΥΤΠΕ) Μανώλης Μπεμπένης.

Κάνει λόγο για εκβιασμό προκειμένου να αναγκαστούν οι συγκεκριμένοι εργαζόμενου να δηλώσουν συμμετοχή στην εθελούσια, η ισχύς της οποίας παρατάθηκε μέχρι το τέλος Νοεμβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι μετά την πρόσφατη απόφαση του SSM η τράπεζα Πειραιώς τίθεται υπό κρατικό έλεγχο. Συγκεκριμένα, ο SSM αποφάσισε στις αρχές της εβδομάδας να μην επιτρέψει στην τράπεζα – για λόγους διασφάλισης κεφαλαιακής επάρκειας – να πληρώσει τους τόκους μετατρέψιμων ομολογιών της (CoCos) που κατέχει το ΤΧΣ. Ετσι οι ομολογίες αυτές μετατρέπονται σε μετοχές και το δημόσιο μέσω ΤΧΣ αυξάνει τη  συμμετοχή του από 26,4% σε 61,3%.

Ως εκ τούτου, η κυβέρνηση Μητσοτάκη οφείλει να πάρει θέση για την απόφαση της διοίκησης της τράπεζας σε βάρος εκατοντάδων εργαζόμενων. 

«Τέτοιες απαράδεκτες και αντιδεοντολογικές πρακτικές οφείλουν να λάβουν ηχηρή απάντηση. Δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει με το ψωμί των παιδιών μας», ξεκαθαρίζει από την πλευρά του ο Μ. Μπεμπένης εκ μέρους του σωματείου...

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: