2.11.20

Πώς η κυβέρνηση εργαλειοποιεί την πανδημία...


Το ΕΣΥ στον Covid-19, η Υγεία στους ιδιώτες... 

 Ένα οργανωμένο σχέδιο για να απομονωθεί το ΕΣΥ αποκλειστικά στην αντιμετώπιση του COVID-19 και να περάσει όλη η δημόσια υγεία σε... ιδιώτες, εξελίσσεται σταθερά κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όπως καταγγέλλουν αρκετοί παράγοντες του χώρου και όπως αποδεικνύεται από τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης. 

 Η διακοπή όλων των χειρουργείων κατά 80% ήταν απλώς η τελευταία ένδειξη, καθώς η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας φαίνεται πως εργαλειοποιεί την πανδημία, όπως διαπιστώνουν υγειονομικοί. Σύμφωνα με έγγραφα από το Νοσοκομείο "Άγιος Παύλος" Θεσσαλονίκης, που φέρνει στο φως το tvxs.gr, οι γιατροί αποκαλύπτουν εντολή της διοίκησης του Νοσοκομείου να αδειάσουν όλες οι μονάδες εντατικής θεραπείας όπου νοσηλεύονται τα περιστατικά εκτός κοροναϊού, προκειμένου οι ΜΕΘ να εξυπηρετούν μόνο περιστατικά της πανδημίας. 

Ο Άγιος Παύλος δεν αποτελεί νοσοκομείο αναφοράς και οι γιατροί σημειώνουν ότι η εσπευσμένη αυτή μετάβαση, με βάση τις διαδοχικές εντολές, στερείται στοιχειωδών μέτρων προφύλαξης και αντίστοιχων υποδομών, ώστε να αποτραπεί η διασπορά, με την οποία "παλεύουν" οι γιατροί στις ΜΕΘ των Νοσοκομείων αναφοράς. 

 Η εξέλιξη αυτή πιστοποιεί, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη Θεσσαλονίκη, ότι όλα τα περιστατικά που χρήζουν νοσηλείας σε ΜΕΘ θα μεταφερθούν σε ιδιωτικές κλίνες, για τις οποίες η κυβέρνηση φρόντισε σε ανύποπτο χρόνο, να αποζημιώνονται με διπλάσιες τιμές από τα συνήθη τιμολόγια, στα 1.600 ευρώ τη μέρα. Αντίστοιχα, τα χειρουργεία που συχνά επείγουν και είχαν ήδη συσωρευτεί από το πρώτο κύμα, θα μεταφερθούν επίσης στους ιδιώτες...

 Διαβάστε όλο το άρθρο ΕΔΩ 

 Θοδωρής Καραγιαννίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: