3.11.20

Άφηναν τα ΕΣΠΑ να περνούν...


Ως γνωστόν, η πρώτη -και μόνη- φορά που η Ελλάδα ήταν πρωταθλήτρια στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ ήταν όταν είχε αναλάβει το σχετικό project, ως αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας τότε, ο Αλέξης Χαρίτσης. Και, μπορεί τώρα ο... τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ να μη διαχειρίζεται το συγκεκριμένο υπουργικό χαρτοφυλάκιο, όμως το παρακολουθεί καθημερινά. 

Για το λόγο αυτό, ο Μεσσήνιος πολιτικός είναι αποφασισμένος να αναδείξει πώς η κυβέρνηση άφησε ανεκμετάλλευτα σχετικά ευρωπαϊκά κονδύλια: μάλιστα, χθες, στην συνάντηση που είχε με τους απελπισμένους επιχειρηματίες της εστίασης, μαζί με τον Πάνο Σκουρλέτη, αλλά και στην εμφάνισή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra, ο Αλέξης Χαρίτσης επέμεινε στην ανάγκη διαμόρφωσης ενός ειδικού προγράμματος ΕΣΠΑ για τη στήριξη της εστίασης, όπως επίσης και στις καταγγελίες του: 

κατήγγειλε, μ’ άλλα λόγια, πως η κυβέρνηση είχε στη διάθεσή της 7,5 δισ. ευρώ από το ΕΣΠΑ τον περασμένο Απρίλιο για να χρηματοδοτήσει κάθε δράση αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας, χωρίς κανένα κόστος για τα δημόσια ταμεία, αλλά άφησε αυτά τα χρήματα ανεκμετάλλευτα...

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: