9.11.20

Η κυβέρνηση στηρίζει την Κεραμέως...


...παρά το σημερινό φιάσκο με την πλατφόρμα - Επίθεση από όλα τα κόμματα στην κυβέρνηση...

Πολιτική θύελλα έχει ξεσπάσει μετά τα πολύ μεγάλα προβλήματα που εμφανίστηκαν στην πλατφόρμα της τηλεκπαίδευσης την πρώτη μέρα της λειτουργίας της.

Η... ψηφιακή πλατφόρμα έπεσε, με αποτέλεσμα χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες σε όλη την Ελλάδα να μην μπορέσουν να κάνουν μάθημα.

Το υπουργείο Παιδείας απέδωσε το πρόβλημα στον κεντρικό ευρωπαϊκό server της Cisco.

Ωστόσο, η αντιπολίτευση εγκάλεσε το υπουργείο Παιδείας για έλλειμμα οργάνωσης και προγραμματισμού.

Μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την παραίτηση της Νίκης Κεραμέως.

Κάλυψη από Πέτσα

Στο briefing o Στέλιος Πέτσας απαντώντας σε σχετική ερώτηση, έδωσε πλήρη κάλυψη στην υπουργό Παιδείας.

Πιο συγκεκριμένα επισήμανε ότι:

«Είναι αστείο το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ.Τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης οφείλονται σε πρόβλημα του Server της Cisco και γίνεται προσπάθεια να επαναλειτουργήσει η πλατφόρμα μέσα στην ημέρα».

Να παραιτηθεί η Κεραμέως

Νωρίτερα η ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει την παραίτηση της κ. Κεραμέως. Ο ΣΥΡIΖΑ υποστηρίζει ότι για τα προβλήματα της πλατφόρμας της Cisco «είχαν προειδοποιήσει οι υπεύθυνοι δημόσιοι φορείς και ειδικά το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο».

Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει:

«Το ΥΠΑΙΘ, όχι μόνο επί 8 μήνες δεν έκανε όσα έπρεπε, αλλά μετά το νέο κλείσιμο Γυμνασίων και Λυκείων, αντί να αφιερώσει μία-δύο ημέρες σε δοκιμή- προσομοίωση του συστήματος, το έθεσε σε πλήρη λειτουργία, με αποτέλεσμα αυτή την ώρα να κινδυνεύει με blackout συνολικά όλο το εθνικό δίκτυο μετάδοσης Δεδομένων».

Και υπογραμμίζει:

«Κυρία υπουργέ της Παιδείας, αρκετή ζημιά έχετε προκαλέσει στην εκπαίδευση μέχρι τώρα. Φτάνει ως εδώ! Παραίτηση, χθες, κυρία Κεραμέως.»

Πλήρως ανέτοιμο το υπουργείο

Η Χαρά Κεφαλίδου, υπεύθυνη ΚΤΕ Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής, δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Από τον περασμένο Μάρτιο το Υπουργείο όφειλε να γνωρίζει τις δυνατότητες και τις αντοχές του συστήματος. Όφειλε να έχει αξιοποιήσει υπάρχουσες μελέτες στα συρτάρια των αρμόδιων για την αναβάθμιση των υποδομών των σχολικών μονάδων.

Το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο που κατέρρευσε σήμερα είναι η τρανταχτή απόδειξη της πλήρους ανετοιμότητας της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας να αντιμετωπίσει τα φλέγοντα ζητήματα στην εκπαίδευση.»

Φιάσκο

Το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ έκανε το εξής σχόλιο:

«Το σημερινό φιάσκο στη λειτουργία της τηλεκπαίδευσης στα Γυμνάσια και τα Λύκεια της χώρας μας, αφήνει έκθετη την κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας.

Η εξέλιξη αυτή "δεν είναι κεραυνός εν αιθρία". Ήδη από την περασμένη εβδομάδα το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο έστειλε μήνυμα στα σχολεία, για να ενημερώσει για τις περιορισμένες δυνατότητες λειτουργίας της πλατφόρμας σύγχρονης τηλεκπαίδευσης.

Άρα η κυβέρνηση ήξερε το πρόβλημα, αλλά δεν έκανε τίποτα! Κατά τ' άλλα έφταιγαν οι αγώνες των μαθητών...».

Καμία έκπληξη

Σε ανάλογο τόνο και το Μέρα25:

«Η κατάρρευση του συστήματος τηλεκπαίδευσης από τα πρώτα λεπτά της πρώτης σχολικής μέρας της καραντίνας, δεν προκάλεσε έκπληξη σε κανέναν. Ήταν στην κυριολεξία χρονικό προαναγγελθέντος θανάτου.»

Ο ίδιος ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης είχε προειδοποιήσει προ ημερών τους πολίτες που η κυβέρνηση μόλις είχε κλείσει σπίτι τους, να αποφεύγουν να χρησιμοποιούν το ίντερνετ κατά τις σχολικές ώρες!».

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ σε Πέτσα

Στον κ. Πέτσα απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας ότι:

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πέτσας με απύθμενο θράσος χαρακτήρισε «αστείο» το αυτονόητο αίτημα για παραίτηση της κας Κεραμέως μετά το νέο φιάσκο με την τηλεκπαίδευση.»

Προσέθεσε δε ότι:

Με λίγα λόγια, το μόνο που είναι αστείο κ. Πέτσα, είναι οι γελοίες δικαιολογίες για να καλύψετε την Υπουργό που με τις παλινωδίες της περνά κάθε μέρα σαν οδοστρωτήρας πάνω από τη δημόσια Παιδεία...

cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: