17.11.20

Επεισόδια και προσαγωγές σε σταθμό Λαρίσης και Σεπόλια...


Συνέλαβαν διαδηλωτή έξω από το σπίτι του...
Πάνω από 100 προσαγωγές έχουν γίνει από τις αστυνομικές δυνάμεις μέχρι στιγμής σε διάφορα σημεία της Αθήνας, για παραβιάσεις της απαγόρευσης συναθροίσεων. Στο πλαίσιο του καλέσματος στα Προπύλαια, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που κινήθηκαν προς τα εκεί χρησιμοποιώντας το μετρό. Αποτέλεσμα αυτού, να υπάρξει ένταση και... συμπλοκές με την αστυνομία στον σταθμό Λαρίσης και στα Σεπόλια. 

 Στο σταθμό Λαρίσης, όπου δεν επικρατεί πλέον κλίμα έντασης, συγκεντρώθηκαν 50 άτομα και έγιναν 10 προσαγωγές. 

 Στα Σεπόλια παραμένουν οι συγκεντρωμένοι, δεν έχει γίνει όμως χρήση δακρυγόνων.

Αφού διαλύθηκε η συγκέντρωση στον σταθμό Λαρίσης, μερίδα των συγκεντρωμένων πραγματοποίησε πορεία στην οδό Χειμάρρας, στα Σεπόλια, προς τον σταθμό του Μετρό της περιοχής, ο οποίος παραμείνει κλειστός. Εκεί, δυνάμεις των ΜΑΤ και της ΔΙΑΣ, καθώς και ένας Αίαντας, έριξαν χημικά και κρότου λάμψεις. 
 Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί επιτέθηκαν, χτύπησαν και συνέλαβαν διαδηλωτή της πορείας από τον Σταθμό Λαρίσης στα Σεπόλια μπροστά από την είσοδο του σπιτιού του. Σύμφωνα με καταγγελίες, χτύπησαν επίσης τη μητέρα του που βγήκε από το σπίτι να τον υπερασπιστεί. Απλοί πολίτες κατέβηκαν και αυτοί από τα σπίτια τους, για να διαμαρτυρηθούν για την παρουσία της Αστυνομίας. Και πάλι υπήρξαν εντάσεις με τους αστυνομικούς...

Δεν υπάρχουν σχόλια: