22.11.20

Ο πιο δημοφιλής...



Στην πρώτη φωτογραφία (στο τέλος του κειμένου) βλέπουμε  τι (δεν) έπραξαν η κυβέρνηση και ο υπουργός Υγείας για να οχυρώσουν το ΕΣΥ εν μέσω πανδημίας. Πρακτικά τίποτα, η...
Ελλάδα είναι προτελευταία στην αύξηση των δαπανών για το ΕΣΥ στην Ευρώπη. Το γράφημα συμπυκνώνει όλα όσα βλέπουμε το τελευταίο διάστημα. 
Οι λίγες νέες ΜΕΘ που άνοιξαν είναι είτε από δωρεές, είτε από μετατροπή χειρουργείων και πολλές φορές δεν υπάρχει το προσωπικό να τις στελεχώσει διότι δεν έγιναν προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών. 
Η πρωτοβάθμια υγεία αντί να ενισχυθεί αποψιλώθηκε ακόμα περισσότερο. Έτσι, τα νοσοκομεία στη Βόρεια και την Κεντρική Ελλάδα ξεπέρασαν τα όριά τους και κάνουν διαλογή ασθενών, πριν καν την κορύφωση του δεύτερου κύματος.
Στη δεύτερη φωτογραφία (στο τέλος του κειμένου) βλέπουμε πώς συγκαλύπτεται η αποτυχία της πρώτης. Μπουκώνοντας τα ΜΜΕ με κρατικό χρήμα για να λιβανίζουν νυχθημερόν την κυβέρνηση και τους υπουργούς της. Να τους υπερπροβάλλουν, όχι ως δημόσιους λειτουργούς που εργάζονται για τα κοινά, αλλά ως life style περσόνες που εντυπωσιάζουν με τα εξεζητημένα γούστα τους. 
Το τεράστιο κυβερνητικό έλλειμμα σε όλους τους τομείς που αφορούν τη ζωή των πολιτών, υπεραναπληρώνεται με επικοινωνιακό πλεόνασμα, με την απλόχερη βοήθεια των απολύτως ελεγχόμενων ΜΜΕ. 
Ο Βασίλης Κικίλιας, παραμένει σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις των ίδιων ΜΜΕ, ο πιο δημοφιλής υπουργός της κυβέρνησης. Αυτή η δημοφιλία δεν προκύπτει από το έργο του, τέτοιο δεν έχει να επιδείξει. 
Όσα μαθαίνουμε γι αυτόν δεν αφορούν τα πεπραγμένα του στο υπουργείο, αλλά την κοσμική του ζωή, ως σύζυγος του γνωστού πρώην μοντέλου. 
Ο Βασίλης Κικίλιας είναι δημοφιλής όχι ως υπουργός Υγείας, αλλά ως ο Τζένος Μπαλατσινός που υποδύεται τον υπουργό Υγείας.



Δεν υπάρχουν σχόλια: