15.6.20

Εφαρμογή ιχνηλάτησης κρουσμάτων...


...παρουσιάζει η Γερμανία...
Στην τελική ευθεία βρίσκεται η γερμανική εφαρμογή (app) για έξυπνα κινητά τηλέφωνα (smartphones) που υπόσχεται πως θα εντοπίζει κρούσματα από τον κορονοϊό.

Ο...
υπουργός Υγείας της Γερμανίας, Γενς Σπαν, δήλωσε πως η εν λόγω εφαρμογή (γνωστή ως Corona-Warn-App) είναι έτοιμη να παρουσιαστεί την εβδομάδα που έρχεται, με την κυβέρνηση του Βερολίνου να προσδοκά πως θα αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο για την αποφυγή ενός δεύτερου κύματος μολύνσεων. 

Στη δημιουργία της έχουν συμμετάσχει η Deutsche Telekom και η εταιρεία λογισμικού SAP.


Για να λειτουργήσει η εφαρμογή –η οποία δεν βασίζεται σε κεντρική βάση δεδομένων–, θα πρέπει να είναι ενεργοποιημένο το Bluetooth.

Το Corona-Warn-App λειτουργεί ουσιαστικά ως ημερολόγιο επαφών. Συγκεκριμένα, εάν οι χρήστες δύο τηλεφώνων που φέρουν τη συγκεκριμένη εφαρμογή, βρεθούν σε σχετικά κοντινή απόσταση ο ένας από τον άλλο, τότε οι δύο συσκευές θα ανταλλάξουν αυτόματα πληροφορίες.

Εάν, στη συνέχεια, κάποιος από τους δύο κάνει το τεστ και βρεθεί να είναι θετικός στον κορονοϊό, τότε το άλλο άτομο θα ειδοποιηθεί για αυτό, όπως και όλοι όσοι ήρθαν σε ανάλογη επαφή με το κρούσμα.

Επίσης, η εφαρμογή δίνει στους χρήστες μια ειδοποίηση για το προσωπικό τους «επίπεδο κινδύνου μόλυνσης» από τον ιό. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: