30.6.20

«Άρωμα» γυναίκας σε Άρειο Πάγο και ΣτΕ...

«Άρωμα» γυναίκας σε Άρειο Πάγο και ΣτΕ

Αποφασίζει σήμερα το υπουργικό Συμβούλιο για την επιλογή νέων προέδρων σε Άρειο Πάγο και Συμβούλιο της Επικρατείας που όπως όλα δείχνουν θα είναι γένους θηλυκού.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας θα...
εισηγηθεί την επιλογή της Ειρήνης Σάρπ για την προεδρία του ΣτΕ, μετά την αποχώρηση του Αθανάσιου Ράντου, λόγω συνταξιοδότησης.

Η Ειρήνη Σάρπ είναι πρώτη στη δικαστική επετηρίδα, αντιπρόεδρος για χρόνια στο ΣτΕ και μία από τις σημαντικότερες ανώτατες δικαστικούς που διαθέτουμε, η οποία θα παραμείνει στο τιμόνι του ανωτάτου δικαστηρίου για ένα χρόνο, καθώς το καλοκαίρι του 2021 αποχωρεί λόγω συνταξιοδότησης.

Για τον Άρειο Πάγο, ο υπουργός Δικαιοσύνης θα προτείνει για πρόεδρο την Αγγελική Αλειφεροπούλου, δικαστικό έμπειρη και ικανή, που είναι ήδη τέσσερα χρόνια αντιπρόεδρος του ανωτάτου δικαστηρίου. Η Αγγελική Αλειφεροπούλου διαδέχεται τον Ιωσήφ Τσαλαγανίδη που έμεινε στην Προεδρία του Αρείου Πάγου για ένα χρόνο.

Επίσης το υπουργικό συμβούλιο θα επιλέξει και νέους αντιπροέδρους για τον Άρειο Πάγο με τους Ιωάννη Χοϊμέ και την Μαρία Νικολακέα να έχουν κλειδώσει ενώ για τις υπόλοιπες θέσεις της αντιπροεδρίας στον Άρειο Πάγο η επιλογή θα γίνει, σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ των αρεοπαγιτών Αρτεμισίας Παναγιώτου, Μαρίας Γεωργίου, Γεώργιου Αποστολάκη, Γεωργίου Παπαηλιάδη και Διονυσίας Μπιτζούνη.

Μαρία Δήμα

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: