30.6.20

Από το χειροκρότημα στο ξύλο...

Γρήγορα ξεχάσαμε τους… ήρωες...

Οι ήρωες των νοσοκομείων που τους χειροκροτούσαν και τους πόσταραν στα σόσιαλ ξεχάστηκαν και τώρα τους «χειροκροτούν» τα...
ΜΑΤ.

Ξεκινάω με την είδηση: «Ένταση επικράτησε έξω από το υπουργείο Οικονομικών στην οδό Νίκης, όταν τα ΜΑΤ πήγαν να σταματήσουν τους διαδηλωτές από τον χώρο της υγείας και της καθαριότητας, που ζητούν -μεταξύ άλλων- την ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά. Στην προσπάθεια των διαδηλωτών να «σπάσουν» τη γραμμή των ΜΑΤ που είχε στηθεί έξω από το υπουργείο, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, απωθήθηκε με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος και να τραυματιστεί».

Πέραν του κορωνοϊού- που ήταν η αφορμή να υποκλιθεί ολόκληρος ο πλανήτης γι’ αυτούς τους εργαζόμενους σε όλες τις μονάδες υγείας του κόσμου - οι Υγειονομικοί είναι εκτεθειμένοι συνεχώς σε λοιμώδη νοσήματα (Ηπατίτιδα, φυματίωση, AIDS κλπ). Τι ζητούν, αυτοί οι άνθρωποι; Την ένταξή κάποιων ειδικοτήτων και τη συνέχιση σε άλλες της αυτονόητης χορήγησης Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας!

Ο κορωνοϊός έχει αλλάξει για τα καλά τη ζωή μας. Κανείς δεν μπορεί να μας πει με σιγουριά πότε θα τελειώσει αυτή η κρίση. Κατά τη διάρκεια της μεγάλης έξαρσης της πανδημίας γράφτηκαν ωραία κείμενα, ακούσαμε πολιτικούς και δημοσιογράφους για τον αναστοχασμό και την επαναξιολόγηση βασικών αξιών. Ότι, δήθεν, ξαναβάζουμε προτεραιότητες στη ζωή μας. Άκουσα κι άλλα για την Ελλάδα της αλληλεγγύης…

Μπούρδες και επικοινωνιακά πυροτεχνήματα, μονολόγησα, ο άνθρωπος, δεν αλλάζει, αυτός που έχει την αλληλεγγύη μέσα του δεν χρειάζεται καμία πανδημία.

Ο «σκατάνθρωπος» θα μείνει «σκατάνθρωπος», όπως και οι έχοντες εξουσία θα ξεχάσουν γρήγορα και θα επιστρέψουν στον κυνισμό των αριθμών. Ο κακός επιχειρηματίας θα βρει τρόπο να εκμεταλλευτεί την κατάσταση.

Οι ήρωες των νοσοκομείων που τους χειροκροτούσαν και τους πόσταραν στα σοσιαλ ξεχάστηκαν και τώρα τους «χειροκροτούν» τα ματ. Επιστροφή στις συνήθειες του παρελθόντος.

Τελικά τόσο γρήγορα ξεχάσαμε τους «ήρωες πίσω από τις μάσκες»;...

Νίκος Παναγιωτόπουλος
Πηγή: newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: