29.6.20

Απορρίφθηκε η προσφυγή των έκπτωτων...

...από την Επιτροπή Ανταγωνισμού...
Οι προσφεύγοντες ζητούσαν από το ΣτΕ να ακυρώσει όχι μόνο τη δική τους αποπομπή από την Επιτροπή αλλά και την τοποθέτηση νέων προσώπων στις θέσεις από τις οποίες οι ίδιοι απομακρύνθηκαν.
Απορρίφθηκε –σύμφωνα με πληροφορίες– από την...

 Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) η αίτηση ακύρωσης που είχε καταθέσει τόσο η Βασιλική Θάνου κατά της αποπομπής της από την Επιτροπή Ανταγωνισμού όσο και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ της ανεξάρτητης Αρχής.

Όλοι οι προσφεύγοντες ζητούσαν από το ΣτΕ να ακυρώσει όχι μόνο τη δική τους αποπομπή από την Επιτροπή, αλλά και την τοποθέτηση νέων προσώπων στις θέσεις από τις οποίες οι ίδιοι απομακρύνθηκαν.

Συγκεκριμένα, στο ΣτΕ εκτός από την κυρία Θάνου, είχαν προσφύγει η τέως αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού Άννα Νάκου, αλλά και δυο μέλη της ο Νικόλαος Ζευγώλης και ο Ιωάννης Παύλοβιτς. Επιπλέον, παρεμβάσεις έχουν πραγματοποιήσει από διαφορετικές σκοπιές, μεταξύ των άλλων, ο Ιωάννης Λιανός, η Καλλιόπη Μπενετάτου, η Μαρία-Ιωάννα Ράντου, η Μαρία Ιωαννίδου.


Μεταξύ άλλων, οι προσφεύγοντες υποστήριζαν ότι οι αποφάσεις με τις οποίες αντικαταστάθηκαν στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, ήταν αντισυνταγματικές, παράνομες και αντίθετες στο ενωσιακό δίκαιο. Ανέφεραν ακόμη πως οι επίμαχες αποφάσεις, «είναι παράνομες, στερούμενες νομίμου ερείσματος, και πάσχουν από πλημμελή και μη νόμιμη αιτιολογία».

Η δημοσίευση των αποφάσεων αναμένεται τον ερχόμενο Σεπτέμβρη...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: