1.2.20

Μιχάλης Ιγνατίου και Σταύρος Λυγερός, για την εισβολή του "Orus Reis"...




 "Ο Ερντογάν ψάχνει συνεταίρους στην κλοπή"...
Στο Αιγαίο, η Τουρκία έκανε χθες ένα τέστ. Και με όλο το σεβασμό, το αθηναϊκό «κράτος» αποδείχθηκε κατώτερο των περιστάσεων. Επέτρεψε στο τουρκικό σκάφος να ερευνά στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και να παραβιάζει για ώρες πολλές την εθνική κυριαρχία της χώρας.

Η...
χθεσινή αντίδραση δεν ήταν αυτή που περίμενε η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών. Δεν είπε κανείς ότι έπρεπε να βυθιστεί το τουρκικό ερευνητικό πλοίο. Υπάρχουν ένα σωρό άλλοι τρόποι για να εκδιωχθεί το Orus Reis από τα ελληνικά χωρικά ύδατα. Η ελληνική κυβέρνηση επέλεξε να μην το πράξει. Έδειξε τη φοβία της. Η αποστολή του «Νικηφόρου Φωκά» ήταν μία κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση. Αλλά όταν οι Τούρκοι αγνοούν όλα τα μηνύματα του κυβερνήτη του, πρέπει να γίνεται το επόμενο βήμα. Όπως ακριβώς συνέβη με το Barbaros το 2018. Ούτε κρίση ακολούθησε, ούτε πόλεμος. Το τουρκικό πλοίο έφυγε και δεν ενόχλησε ξανά.

Απόσπασμα, από το άρθρο (διαβάστε το ολόκληρο ΕΔΩ) του Μιχάλη Ιγνατίου, για την εισβολή του τουρκικού "Orus Reis".

Ενδιαφέρον έχει και το κείμενο του Σταύρου Λυγερού, ο οποίος γράφει για την "Γαλάζια Πατρίδα" του Ερντογάν: 

Με τη "Γαλάζια Πατρίδα" και άλλες σχετικές ενέργειες έχει ήδη καλλιεργήσει το κλίμα, προετοιμάζοντας το έδαφος και με τη συμφωνία Άγκυρας-Τρίπολης βρήκε και το νομικό πρόσχημα για να κάνει πράξη την απειλή του. Όπως μας έχει διδάξει η πείρα των ελληνοτουρκικών σχέσεων, όταν θεωρήσει ότι η συγκυρία είναι κατάλληλη θα δράσει.

Η Άγκυρα, άλλωστε, δεν κρύβει τις προθέσεις της. Αντιθέτως, τις διακηρύσσει με προφανή σκοπό να εθίσει και τις ξένες κυβερνήσεις, αλλά και τη διεθνή κοινή γνώμη πως στην περιοχή υπάρχει μία "διαφορά". Εάν η ωμή παραβίαση του διεθνούς δικαίου μετατραπεί στη συνείδηση της διεθνούς κοινότητας σε "διαφορά" οι Τούρκοι έχουν ήδη κερδίσει τα μισά από όσα διεκδικούν.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: