1.2.20

Άδωνις + Κολέγια = LFE...


ΒΙΝΤΕΟ...
Η αγάπη του Άδωνι Γεωργιάδη για τα ιδιωτικά κολέγια είναι γνωστή και ουχί κρυφή. Τον Νοέμβριο του 2019, όντας Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων με τη Νέα Δημοκρατία, ο Άδ. Γεωργιάδης παρευρέθηκε στην...
47η τελετή αποφοίτησης του BCA College. Λίγο πιο πίσω, το καλοκαίρι του 2018, μας ενημέρωνε μέσω Twitter ότι «Το BCA College ξεκινά σε νέο υπέροχο κτίριο στη λεωφόρο Αλεξάνδρας το νέο ακαδημαϊκό έτος» και πως αποτελεί «πραγματικό κόσμημα». Όλα αυτά δεν τα κρίνω, όμως. Σήμερα, ωστόσο, έπεσα πάνω σε ένα βίντεο από την τελετή αποφοίτησης της τάξης του 2011 του Mediterranean College, όπου ο τότε βουλευτής του ΛΑΟΣ ήταν παρών και, μάλιστα, έλεγε ότι «το πτυχίο που έρχεται στα χέρια σας [...] είναι καλύτερο των συναδέλφων σας από τα ελληνικά πανεπιστήμια».

Θα παρακάμψω το γεγονός ότι για τον όμιλο όπου ανήκει το Mediterranean College, υπήρχαν από το 2010 δημοσιεύματα για χρέη εκατομμυρίων ευρώ προς το ελληνικό δημόσιο και θα πάω στο δια ταύτα.




Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Γεωργιάδη, αρκεί μια απλή βόλτα σε ένα ελληνικό πανεπιστήμιο και σε ένα κολέγιο, για να καταλάβει κανείς τη διαφορά μεταξύ τους. Αποκαλεί δε, τα δημόσια πανεπιστήμια ως «χώρο που δεν θέλω καθόλου να χαρακτηρίσω». Ο άνθρωπος που έχει χρόνια θητείας στη βουλή υπερασπιζόμενος -θεωρητικά- το δημόσιο συμφέρον και αποτελεί, σήμερα, μεγαλοστέλεχος της κυβέρνησης, μιλά εδώ και χρόνια με τη χειρότερη γλώσσα για τα πανεπιστήμιά μας, ενώ παράλληλα αβαντάρει τα ιδιωτικά κολέγια.

Αυτό το κείμενο, όμως, δεν είναι ένα άρθρο για να κρίνω το «φρέσκο» νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, για την αναγνώριση των πτυχίων που παρέχονται από τα κολέγια, ως ισότιμων με τα πανεπιστημιακά - και μάλιστα, με διαδικασίες fast track.

Κε. Γεωργιάδη, είμαι απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχω περπατήσει πολύ πιο πρόσφατα στους διαδρόμους και τα προαύλια των ελληνικών δημόσιων πανεπιστημίων, από ό,τι εσείς. Αμφιβάλλω δε, αν μπορείτε να επισκεφθείτε τα δημόσια πανεπιστήμια, ώστε να έχετε εικόνα. «Το πτυχίο (σ.σ. των κολεγίων)», λέτε, «δεν είναι απλώς εφάμιλλο και ισότιμο [...] αλλά είναι αντάξιο και καλύτερο των συναδέλφων σας από τα ελληνικά πανεπιστήμια» και αποτέλεσμα «κόπου και μεθόδου». Φαντάζομαι πως όταν ήσασταν φοιτητής στο ΕΚΠΑ, δεν κοπιάσατε ποτέ και δεν χρειάστηκε να έχετε σύστημα ή μέθοδο. Φυσικά, ειρωνεύομαι.

Για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο του Παύλου Τουμπέκη, πατήστε ΕΔΩ...

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: