2.2.20

Κυβέρνηση στο Κόσοβο...


...τέσσερις μήνες μετά τις εκλογές...
Συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού επιτεύχθηκε στο Κόσοβο, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, με πρωθυπουργό τον...
Άλμπιν Κούρτι, ηγέτη του κινήματος «Αυτοδιάθεση» (LLV). Στον κυβερνητικό συνασπισμό θα συμμετέχουν το LLV και η Δημοκρατική Ένωση Κοσόβου (LDK), ενώ θα έχουν τη στήριξη κομμάτων που εκπροσωπούν τις εθνικές μειονότητες.

Όπως αναφέρεται, η κυβέρνηση θα έχει 15 υπουργούς από τους οποίους οι δύο θα προέρχονται από τη «Σερβική Λίστα». Επίσης, η συμφωνία συνεργασίας προβλέπει ότι ο πρόεδρος του κοινοβουλίου, Γκλαούκ Κονιούφτσα, θα παραιτηθεί και στη θέση αυτή θα εκλεγεί η αντιπρόεδρος της Δημοκρατικής Ένωσης Κοσόβου, Βιόσα Οσμάνι.

Τα ΜΜΕ στην Πρίστινα αναφέρουν επίσης ότι ο Άλμπιν Κούρτι δεσμεύτηκε γραπτώς ότι οι βουλευτές του κινήματος «Αυτοδιάθεση» κατά την εκλογή προέδρου Δημοκρατίας από το κοινοβούλιο το 2021, όταν θα λήξει η θητεία του σημερινού προέδρου Χάσιμ Θάτσι, θα υποστηρίξουν τον υποψήφιο της Δημοκρατικής Ένωσης Κοσόβου.


Η νέα κυβέρνηση αναμένεται να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από το κοινοβούλιο σε συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί στις 3 Φεβρουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: