9.2.20

Με κλειστά χαρτιά, Καρέρα και Δώνης...


Nτέρμπι ΑΕΚ-ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ...
Με την αναμέτρηση του πρώτου γύρου να έχει αφήσει τις καλύτερες των εντυπώσεων, στο πιο συγκλονιστικό ματς των μεγάλων για φέτος στην Super League, σίγουρα το ΑΕΚ-ΠΑΟ, συγκεντρώνει πάνω του τα φώτα, μιας και...
οι δύο αντίπαλοι είναι φανερό πως βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση συγκριτικά με τον πρώτο γύρο. Άλλωστε μην ξεχνάμε πως παίζεται σε μεγάλο βαθμό η 3η θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή. Η ΑΕΚ αναζητά την πρώτη της νίκη μετά από σχεδόν 24 μήνες σε ντέρμπι με αντίπαλο του Big-4 και αυτό αποτελεί ένα έξτρα κίνητρο για τους ποδοσφαιριστές του Καρέρα, ενώ από την άλλη μεριά οι «πράσινοι» θέλουν να πιστοποιήσουν την εξαιρετική τους παρουσία στα ντέρμπι για φέτος.

Πιθανό το 4-3-3 για τον Καρέρα

Η απώλεια του Ολιβέιρα αφήνει ελάχιστες επιλογές στον Μάσιμο Καρέρα, ως προς την επιλογή για την κορυφή της επίθεσης. Οι τελευταίες ενδείξεις από το στρατόπεδο της Ένωσης, μας δίνουν την εντύπωση πως ο Ιταλός θα επιλέξει το 4-3-3 με τα πρόσωπα πάντως στην επίθεση και την άμυνα να παίζονται. Εκεί που φαίνεται να έχει κατασταλάξει ο προπονητής της Ένωσης, είναι ως προς το κέντρο, όπου υπάρχει πολύ σοβαρή πιθανότητα να δούμε τον Μάνταλο να παίζει εσωτερικό χαφ, με τον Σιμάνσκι από την άλλη μεριά και τον Κρίστιτσιτς σε ρόλο κόφτη, εκτός και αν δώσει στον Σιμάνσκι (δύσκολο) την ευθύνη για τον ρόλο αυτόν ο Καρέρα. Όλα δείχνουν πάντως πως αυτή θα είναι η τριπλέτα στο κέντρο.

Στην επίθεση το σίγουρο είναι πως ο Λιβάια, σε οποιοδήποτε σύστημα θα είναι η αιχμή. Αν η ΑΕΚ επιλέξει το 4-3-3,υπάρχει πολύ σοβαρή πιθανότητα να παίξουν ο Βέρντε από την δεξιά μεριά και ο Αλμπάνης από αριστερά. Στην άμυνα ο Μπακάκης με τον Λόπες έχουν προβάδισμα, ενώ ανοικτό φαίνεται να είναι το θέμα του παρτενέρ του Βράνιες.


Αίνιγμα από τη μέση και μπροστά

Στον Παναθηναϊκό, αποτελεί μια ασυνήθιστη όσο και δύσκολη εμπειρία για το συγκεκριμένο ρόστερ, με τους ποδοσφαιριστές που διαθέτει τώρα, τα τρία απανωτά ντέρμπι σε μία εβδομάδα. Αυτό σίγουρα θα υποχρεώσει τον Δώνη να πάει σε κάποιες δεδομένες αλλαγές, προκειμένου να παρουσιάσει ένα φρέσκο σε δυνάμεις και αντοχές σχήμα.

Με αυτό σαν δεδομένο η τετράδα της άμυνας με τον τερματοφύλακα αποτελούν τους μόνους σίγουρους, με τον Διούδη κάτω από τα δοκάρια και τους Γιόχανσον, Πούγγουρα, Σένκεφελντ και Χατζηθεοδωρίδη αντί του τραυματία και τιμωρημένου Ινσούα. Από εκεί και μετά υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να δούμε τους Δώνη και Ανουάρ στην μεσαία γραμμή και τον Κουρμπέλη να έρχεται από τον πάγκο αν χρειαστεί.

Γρίφο για δυνατούς λύτες αποτελεί και η τετράδα μπροστά, αφού δεν είναι βέβαιη η συμμετοχή, για λόγους τακτικής, ούτε του Ζαχίντ, ούτε και του Μακέντα που έχει τραβήξει το κουπί στην επιθετική γραμμή των «πράσινων». Λογικά ο μόνος που φαίνεται σίγουρος είναι ο Χατζηγιοβάννης, με τον Μπουζούκη να διεκδικεί θέση στην ενδεκάδα και ενώ αν δεν ξεκινήσει ο Ιταλός, Περέα και Καμπετσής διεκδικούν την θέση στην κορυφή της επίθεσης.

sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: