1.2.20

Ο φόβος της πασοκοποίησης είναι θετικός!…



«Κοροναϊός, μικροβιοφοβία, μόλυνση, πασοκοφοβία, επιμόλυνση, πασοκοποίηση, Ανδρέας, Τσίπρας, Ευκλείδης…»: ένας υπερρεαλιστικός συνειρμός – ένα εφιαλτικό όνειρο. Που ολοκληρώνεται με 53+ μασκοφόρες φιγούρες να...
πηδούν στον χαοτικό κυβερνοχώρο από το ιντερνετικό «Ανοιχτό Παράθυρο»… 

Ο συνειρμός υπέβοσκε υποσυνείδητα καθώς διάβαζα για την οργή που κατέλαβε τους Γερμανούς Σοσιαλδημοκράτες όταν πληροφορήθηκαν το μεγάλο… πήδημα του πρώην ηγέτη τους Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, από το παράθυρο του SPD στην κεντρική πύλη της Deutsche Bank: «πουλάει την ψυχή του», σχολίαζαν οι κομματικοί σύντροφοί του, υπαινισσόμενοι ιδεολογική μετάλλαξη σε βαθμό… pasokification!

Ξεχνώντας, προφανώς, ότι ο όρος pasokification σημαίνει «τη μετάλλαξη ενός κόμματος από κόμμα της ευρύτερης Αριστεράς (της αριστερής σοσιαλδημοκρατίας) σε κόμμα της νεοφιλελεύθερης συναίνεσης». Πράγμα που στο κόμμα τους (το SPD) και στους ίδιους – όπως και σε όλα τα κυβερνητικά σοσιαλδημοκρατικά κόμματα της Ευρώπης – είχε επισυμβεί πολλά χρόνια πριν: τότε που το σοσιαλιστικό κουαρτέτο των Μπλερ – Σρέντερ – Ζοσπέν – Σημίτη άρχισαν να την κάνουν με   ελαφρά πηδηματάκια προς το μέρος του συστημικού νεοφιλελευθερισμού… τραγουδώντας «είμαστε η υπεύθυνη αριστερά».

Για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο του Νικου Τσαγκρή, πατήστε ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: