1.2.20

Ο στρατηγός Στεφανής ως… νέος Τραμπ...


H Süddeutsche Zeitung το αποδόμησε μάλλον… κομψά: «Μια ακριβή και παράλογη ιδέα» έγραψε, η γερμανική εφημερίδα, εξηγώντας: «Το φράγμα που αναβοσβήνει και εκτείνεται σε μήκος τριών χιλιομέτρων μάλλον δεν πρόκειται να γίνει φόβητρο, γιατί εύκολα μπορεί να παρακαμφθεί».

Το...
επίσης γερμανικό Der Spiegel εντόπισε πίσω από τους εμπνευστές του πλωτού φράγματος που θα «αναχαιτίζει» τις προσφυγικές ροές τους ευρωπαίους μιμητές του Τραμπ: «Αυτό το σχέδιο», έγραψε, «που έδωσαν στη δημοσιότητα οι ελληνικές αρχές, θυμίζει το συνοριακό τείχος του Ντόναλντ Τραμπ. Ούτε στην Ελλάδα γνωρίζουν πώς ακριβώς μπορεί να λειτουργήσει. Αλλά αυτό που ήδη γνωρίζουμε είναι ότι πρόκειται για πράξη απελπισίας, η οποία διαβρώνει ακόμη περισσότερο τις ευρωπαϊκές αξίες».


Η Κομισιόν ζήτησε διευκρινίσεις από την κυβέρνηση Μητσοτάκη θέτοντας ζήτημα πιθανής παραβίασης του θεμελιώδους δικαιώματος αναζήτησης ασύλου, ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε «πολιτική - κόλαφο για τα ανθρώπινα δικαιώματα», και ο Αλέξης Τσίπρας ρώτησε εύλογα από το βήμα της Βουλής «τι είναι οι πρόσφυγες, τσούχτρες»;

Ο νέος υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής όμως Νότης Μηταράκης έχει άλλη άποψη, και έχει και όλες τις απαντήσεις: Δήλωσε ότι «οι τεχνολογίες αυτές έχουν εφαρμοστεί», πως ο περίφημος πλωτός φράχτης «θα στείλει μήνυμα ότι δεν είμαστε ξέφραγο αμπέλι» και ότι από την εμπειρία του στρατηγού Αλκιβιάδη Στεφανή στον…  Έβρο προκύπτει πως τα φυσικά εμπόδια μπορούν να έχουν «σχετικά αποτελέσματα» στην ανάσχεση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών.

Για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο της Μαρίνας Αλεξανδρή, πατήστε ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: