30.8.18

Ο ΣΥΡΙΖΑ «διχάζει» τους Μπουταρικούς...

Oι Συριζαίοι προετοιμάζονται, οι Μπουταρικοί προβληματίζονται...

Συνέρχεται σήμερα το απόγευμα, ύστερα από πρόσκληση του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη, η δημοτική ομάδα της «Πρωτοβουλίας» με θέμα την...
πορεία της ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής παράταξης προς τις δημοτικές εκλογές.

Η αποψινή συνεδρίαση, αν και δεν είναι η πρώτη του είδους, θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη, δεδομένων των διαφορετικών προσεγγίσεων στο εσωτερικό της παράταξης για τη μορφή που θα έχει η συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη δημόσια στήριξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Ο Γιάννης Μπουτάρης είχε πει βέβαια στις αρχές Αυγούστου ότι δεν πρόκειται για «συγχώνευση», ενώ πολλά είναι τα στελέχη της «Πρωτοβουλίας» που δεν καλοβλέπουν μια τέτοια συνεργασία.

Αυτή τη στιγμή μια ρεαλιστική σκέψη στο εσωτερικό της παράταξης για να μην υπάρξουν αντιδράσεις (ή και αποχωρήσεις) είναι για ξεχωριστή κάθοδο της «Πρωτοβουλίας» και της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ «Ανοιχτή Πόλη» και συνεργασία στον 2ο γύρο. Τίποτα όμως δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο.

Απλή αναλογική

«Εμείς ως παράταξη ξεκινάμε να οργανωθούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε τις εκλογές οι οποίες έχουν ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό, την απλή αναλογική. Εάν η πρώτη παράταξη πάρει ποσοστό 25-30%, θα βγάλει ένα νούμερο δημοτικών συμβούλων που δεν θα επιτρέπει να λειτουργήσει ο δήμος. Η δική μας απόφαση είναι ξεκάθαρη. Ούτε συγχωνεύσεις ούτε άλλες καταστάσεις σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, εγώ είμαι με την πόλη. Η δική μας η πρόταση είναι να συζητήσουμε με όλους για το πώς θα συνεχίσουμε μετά τις εκλογές», δήλωσε στις αρχές Αυγούστου ο Γιάννης Μπουτάρης.

Εν τω μεταξύ, ήδη έχει οριστεί εκλογική επιτροπή αποτελούμενη από τους αντιδημάρχους Νίκο Φωτίου, Αλέξανδρο Μπαρμπουνάκη και Θανάση Παππά, αλλά και τον δημοτικό σύμβουλο Χρήστο Παπαστεργίου, που είναι γραμματέας του ΚΙΝ.ΑΛΛ. στη Θεσσαλονίκη.

Από το ΚΙΝ.ΑΛΛ. προέρχονται άλλωστε τα περισσότερα κομματικά ενταγμένα στελέχη της δημοτικής ομάδας της «Πρωτοβουλίας», που δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους, διότι η στάση απέναντι στην πολιτική στήριξη Τσίπρα δεν είχε συζητηθεί εσωτερικά και μάλλον τους αιφνιδίασε!

Αντιθέτως, πιο σχηματισμένο φαίνεται να έχει στο μυαλό του το μοντέλο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ ο αντιδήμαρχος και συντονιστής της παράταξης του Γιάννη Μπουτάρη, Νίκος Φωτίου, ο οποίος σε πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε στο δημοτικό ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης FM100 είπε: «Με το Κίνημα Αλλαγής έχουμε ήδη τέτοια συνεργασία και οι άνθρωποί του της Αυτοδιοίκησης συμμετέχουν στην “Πρωτοβουλία”. Ετσι θα διαχειριστούμε και τη συνεργασία με τις αυτοδιοικητικές δυνάμεις της “Ανοιχτής Πόλης” του ΣΥΡΙΖΑ», για να προσθέσει πως δεν έχει γίνει ακόμη συζήτηση για το ενδεχόμενο μιας νέας ενιαίας παράταξης.

Επίσης ο κ. Φωτίου επανέλαβε πως ο Γιάννης Μπουτάρης θα είναι εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος.

«Δεν έχουμε καμία ένδειξη για το αντίθετο. Το τελευταίο διάστημα αρκετές φορές ο δήμαρχος είπε πως “είμαι δήμαρχος, θα είμαι και υποψήφιος δήμαρχος”. Εχουμε τις διαδικασίες μας ως “Πρωτοβουλία” και θα καταλήξουμε γύρω στον Σεπτέμβριο μετά την Εκθεση», κατέληξε.

Πιο... χαλαρά εμφανίζονται, τουλάχιστον προς τα έξω, τα κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης για το θέμα της συνεργασίας ή ακόμη και της κοινής καθόδου στον κεντρικό δήμο της πόλης με την «Πρωτοβουλία» του Γιάννη Μπουτάρη.

Στη συνεδρίαση που έγινε την περασμένη Τρίτη έπεσε στο τραπέζι η μορφοποίηση της συνεργασίας αυτής...

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ...
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: