31.8.18

«Εγώ παραμένω στην κεντροδεξιά...

Η ΝΔ είναι εκείνη που συνειδητά μεταλλάχθηκε»...

"Δεν μπήκα στην κυβέρνηση ως πρόσωπο, ως ανεξάρτητη Βουλευτής, αλλά μετά το εθνικό προσκλητήριο του Πρωθυπουργού, σε μία εθνική προσπάθεια. Η συμμετοχή στην κυβέρνηση δεν είναι συμμετοχή σε κομματική διαδικασία. Τα...
υπουργεία ανήκουν στην Ελλάδα και οι υπουργοί προσφέρουν εθνικό έργο", δήλωσε μεταξύ άλλων στον Realfm 97,8 η νέα υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα.

Όπως υποστήριξε η κ. Παπακώστα αναφορικά με τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο, ''ο Πάνος Καμμένος ήταν και παραμένει ο κυβερνητικός εταίρος αυτής της κυβέρνησης, ο οποίος είναι πλησιέστερος ιδεολογικά προς τη Νέα Ελληνική Ορμή. Μιλήσαμε ως επικεφαλής των κομμάτων μας. 
Συνεννοηθήκαμε ότι πρέπει να γίνει στη βάση μίας προγραμματικής σύγκλισης για το καλό της χώρας και για αυτό θα παλέψουμε. Εμείς δεν συμφωνήσαμε τίποτα μακριά από τον ελληνικό λαό και πίσω από κλειστές πόρτες. Συνεννοηθήκαμε ότι για το καλό της πατρίδας πρέπει να υπερβούμε τα ιδεολογικά και κομματικά μας".

"Έχουμε μία προγραμματική σύγκλιση, μία κουβέντα η οποία κατέληξε στο ότι πρέπει να αναλάβουμε ευθύνες. Αν ήθελα να προσχωρήσω σε κάποιο άλλο κόμμα αυτό θα είχε συμβεί, δεν υπήρξε πολιτικό φλερτ", πρόσθεσε.

Ερωτηθείσα για το αν θα ψηφίσει υπέρ στη Συμφωνία των Πρεσπών, η κ. Παπακώστα απάντησε ότι ''ευθέως και εντίμως πολιτεύομαι εδώ και 18 χρόνια. Δεν υπάρχει καμία συμφωνία για κανένα ζήτημα" αν και όπως τόνισε, ''ο πολιτικός φορέας θα αποφασίσει. Σε μία περίπτωση σαν αυτή που είναι η συμφωνία των Πρεσπών, ο ελληνικός λαός, ο οποίος έχει άποψη για το θέμα , παρότι δεν είθισται στις περιπτώσεις ονοματοδοσίας άλλων χωρών να ερωτάται η γνώμη του λαού, θεωρώ ότι πρέπει να είναι μέσα στις σκέψεις όλων μας την ώρα που θα κριθεί αν πρέπει να υπερψηφιστεί μία τέτοια συμφωνία. Στη Δημοκρατία όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά. Είμαι υπέρ των καθαρών λύσεων στη Δημοκρατία".

Στην κριτική που ασκούσε στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα, η κ. Παπακώστα επισήμανε πως ''δεν χρησιμοποιώ προσωπικούς χαρακτηρισμούς ή ύβρεις ούτε στη δημόσια ούτε στην προσωπική συζήτηση. Το 2015 άσκησα πολιτική κριτική όπως ασκώ κάθε φορά εκεί που θεωρώ ότι υπάρχει λάθος. Η σημερινή πολιτική που ασκεί ο Πρωθυπουργός δεν έχει καμία σχέση με την εικόνα και τη συμπεριφορά της εποχής εκείνης. Δεν υπάρχει καμία σύγκλιση στη σημερινή συμπεριφορά, άσκηση πολιτικής με εκείνη την εποχή που ήταν η έλλειψη γνώσης, η απειρία του ΣΥΡΙΖΑ".

"Άλλαξε η κυβερνητική συμπεριφορά, η άσκηση πολιτικής, η στρατηγική, το ύφος. Εγώ παραμένω κεντροδεξιά. Όταν ο κ. Τσίπρας είπε από την Ιθάκη ότι μηδενίζουμε το κοντέρ, και αφήνουμε πίσω μας την εποχή των μνημονίων, ουσιαστικά άφησε πίσω του και τον τρόπο με τον οποίο ασκούσε τη διακυβέρνησή του", πρόσθεσε.

Για το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η κ. Παπακώστα τόνισε ότι ''με την πολιτική στάση του Αλέξη Τσίπρα να αυτονομηθεί το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και να φύγει από την ομπρέλα του Υπουργείου Εσωτερικών, έδωσε τη δυνατότητα να αναπτύξει δράσεις και πολιτικές για την ασφάλεια των πολιτών και αυτό σηματοδοτεί μία νέα σελίδα στον τρόπο που η ελληνική κυβέρνηση και εμείς, η κ. Γεροβασίλη και εγώ, καλούμαστε να δώσουμε τον τόνο''.

"Η κ. Γεροβασίλη και εγώ έχουμε διαβεί τον ρουβίκωνα. Θα τηρείται ο Νόμος, οι πολίτες πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς. Πάνω σε αυτό θα αναλώσουμε όλες μας τις δυνάμεις. Θα κάνουμε αυτό που το Σύνταγμα, οι Νόμοι και το κράτος δικαίου επιτάσσουν. Θα το τηρήσουμε μέχρι κεραίας", δήλωσε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη για τη στάση του Υπουργείου απέναντι στον Ρουβίκωνα".

Τέλος, αναφερόμενη στη ΝΔ, η κ. Παπακώστα εκτίμησε ότι ''η ΝΔ έχει κινηθεί τόσο δεξιά που βρίσκεται στις παρυφές της ακροδεξιάς. Ανήκω στο χώρο της κοινωνικής δεξιάς, είναι ο χώρος που η ΝΔ απεμπόλησε συνειδητά. Δεν άλλαξα ποτέ τις απόψεις μου, ούτε τις αρχές μου ούτε τις αξίες μου. εκείνη που μεταλλάχθηκε είναι η σημερινή ΝΔ"...

enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: