30.8.18

Καληνύχτα και καλή τύχη...

Υστερόγραφο ενός αποχωρισμού...

Γ. Λακόπουλος

Μια στιγμιαία επιστροφή, για χάρη όσων μου ζητούν αυτή την περίοδο να αρχίσω ξανά να γράφω στο Α.Π. Δεν περίμενα ότι θα ήταν τόσοι...
πολλοί και τους ευχαριστώ. Αλλά έχω πάρει τις αποφάσεις μου.

Αν το να γράφω ήταν η δουλειά μου, ως επαγγελματία δημοσιογράφου, θα μπορούσα να το ξανασκεφτώ. Λόγω βιοπορισμού. Όπως οι δημοσιογράφοι που κοιμήθηκαν έχοντας ως εργοδότη έναν κανονικό εκδότη και ξύπνησαν με αφεντικά κάποιους που βάζουν λεφτά στα ΜΜΕ, όπως προσλαμβάνουν δικηγόρους -και συνεχίζουν να εργάζονται γιατί πρέπει να ζήσουν.

Με τα κείμενά μου δεν βγάζω το ψωμί μου- μου αρκεί η σύνταξή μου. Καταθέτω την πολιτική γνώμη μου στο πεδίο των ιδεών και των δημοκρατικών αντιλήψεων. Σεβόμενος όσους διαφωνούν και όσους κάνουν το αντίθετο.

Εξήγησα ότι σταματάω να γράφω στο Ανοιχτό Παράθυρο- το οποίο στηρίζω πάντα- επειδή δεν έχω τίποτε να υπερασπιστώ. Οι παραδοχές μου για τα πρόσωπα και τους ρόλους τους στην πολιτική σκηνή δεν δικαιώνονται. Βασιλικότερος του βασιλέως δεν μπορώ να γίνω.

Στο περιβάλλον πολιτικής τοξικότητας και δημοσιογραφικού εκφυλισμού που καλλιεργούν συγκεκριμένοι κύκλοι, τα δυο πιο ενδιαφέροντα πρόσωπα του δημοσίου βίου – κατά την κρίση μου-τα τελευταία χρόνια, μένουν αδρανή, απέναντι σε δυο πηγές διασυρμού της πολιτικής και των θεσμών της. Θεωρώ ότι κάνουν λάθος και θα το πληρώνουν πρώτοι οι ίδιοι. Ακριβώς όπως επιδιώκει το σύστημα που βρίσκεται απέναντί τους και τους αντιμετωπίζει ως κοινούς εχθρούς του- ειδικά τώρα που οργανώνει την παλινόρθωσή του.

–Ο Κώστας Καραμανλής ως φυσικός επικεφαλής της ελληνικής Κεντροδεξιάς ανέχεται το ιμπέριουμ του Άδωνι Γεωργιάδη στη ΝΔ. Χωρίς να δείχνει αν διακρίνει ότι δεν πρόκειται για έναν ακραίο και γραφικό φαφλατά, αλλά για εμπροσθοφυλακή ενός συστήματος και εμβρυουλκό μετατόπισης του πολιτικού φορέα της συντηρητικής παράταξης στα άκρα.

–Ο Αλέξης Τσίπρας ως κεντρικός εκφραστής της ευρύτερης Δημοκρατικής Παράταξης συντηρεί την προνομιακή κυβερνητική συμμετοχή του Πάνου Καμμένου, αν και δεν υφίστανται πλέον οι «δημητροφικοί»- λόγοι που την επέβαλαν ως τώρα. Χωρίς να δείχνει αν διακρίνει την αποστροφή των δημοκρατικών πολιτών που δεν θα ψηφίσουν ποτέ σχήμα με το οποίο συμπράττει πολιτικός σαν το Καμμένο -και ήδη το έκαναν τον Σεπτέμβριο του 2015.

Και οι δυο ως εν δυνάμει καταλύτες στις δυο όχθες του πολιτικού φάσματος, υποτιμούν τον κίνδυνο που επωάζεται στο χώρο τους. Αφήνουν να εξελίσσονται, ο καθένας στο κόμμα του, καταστάσεις που αποδυναμώνουν θεμελιώδεις διαδικασίες της πολιτικής και θεσμούς του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος.

Ο Καραμανλής άφησε ατουφέκιστο τον Άδωνι Γεωργιάδη όταν άγγιξε, ασεβώς και προβοκατόρικα, τον ίδιο στο Μακεδονικό, λέγοντας ότι στο Βουκουρέστι «έκανε απλώς μια μπλόφα»– και εμείς νομίζαμε ότι απείλησε με βέτο για να επιβάλει μια εθνική λύση σαν αυτή που προκρίθηκε τώρα, αλλά δεν στηρίζει η ΝΔ. Δώσε θάρρος στον χωριάτη…

Ο Γεωργιάδης -με τη ιδιότητα του αντιπροέδρου του κόμματος των Καραμανλήδων πάντα-, στέλνει διαρκώς την πολιτική στους υπονόμους με διατυπώσεις του τύπου: «Ο Τσίπρας είναι ο πιο χυδαίος πολιτικός όλων των εποχών». Και αλλά ευώδη -σαν την πολιτική πάστα του και την αισθητική του.

Ο έτερος Καππαδόκης Μάκης Βορίδης -ως εκπρόσωπος μιας ελίτ αυτός- πήρε το τσεκούρι του και ζήτησε – ή προανήγγειλε- νέο …Ιδιώνυμο, από τον Μητσοτάκη -που δεν το απέκρουσε! Ήτοι «παρεμβάσεις στο κράτος και στους θεσμούς» -για να μην ξαναβρεθεί στην εξουσία η Αριστερά, με οποιαδήποτε μορφή της, γιατί «οι ιδέες της είναι ελαττωματικές». Δεν θα εξαρτάται απο τους ψηφοφόρους ποιος θα κυβερνά.

Όπως έλεγαν μετεμφυλιακά οι αριστεροί είναι «χαλασμένοι Έλληνες». Ενώ οι δικές του ιδέες είναι υγιείς, όταν π.χ. φαντασιώνεται ότι «παντού στο κόσμο όταν δηλώνεις κομμουνιστής σε συλλαμβάνουν, εκτός από την Ελλάδα». Φασίστας ναι, σε συλλαμβάνουν- κομμουνιστής όχι.

Αυτά από την επίσημη ΝΔ. Αλλά ο Καραμανλής δεν αντέδρασε. Σαν να μην συνιστούν αλλοίωση των ιδρυτικών στοιχείων του κόμματός του. Σα να μη βλέπει που θέλουν να πάνε τη ΝΔ αυτοί που ίδιος κάποτε έλεγε «άκρα» και σήμερα είναι «μέσα»– πιο μέσα δεν γίνεται. Με ανάθεση, όχι με εκλογή.

Ο άβουλος πλην υπερφιλόδοξος νέο-εκσυγχρονιστής Κυριάκος Μητσοτάκης τα καταπίνει, μαζί με τον αστικό καθωσπρεπισμό του. Η στραπατσαρισμένη Ντόρα Μπακογιάννη δεν βγάζει λέξη. Πρόσωπα της ΝΔ με ευπρέπεια και ήθος έβαλαν το κεφάλι στην άμμο. Αλλά να μην αντιδρά, με κάποιο τρόπο «ούτε ο Καραμανλής»; Να μην βάζει κάποιο όριο; Πώς θα πάρει θάρρος ο απλός Νεοδημοκράτης που βλέπει ότι τον εξανδραποδίζουν ιδεολογικά;ς Δεν βλέπει ο πρώην Πρωθυπουργός ως θεματοφύλακας των αρχών της Κεντροδεξιάς φέρνει η «βάρκα» που κωπηλατούν μαζί Μητσοτάκης-Σαμαράς, Άδωνις -Βορίδης, όπως είπε με έπαρση ο πρώην «σολίστας» του Γ. Καρατζαφέρη και κανείς δεν τον διέψευσε;...

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ...

πηγη anoixtoparathyro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: