1.11.17

Δριμύ κατηγορώ των κομμάτων στην Χρυσή Αυγή...

για την επίθεση έξω από το Εφετείο...

Αποτροπιασμό προκαλεί η νέα επίθεση χρυσαυγιτών στη δικηγόρο Ευγενία Κουνιάκη μέλους της...
ομάδας των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής στη δίκη της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης, καθώς και μίας άλλης γυναίκας, έξω από το κτίριο του Εφετείου της Αθήνας.

Το νέο επεισόδιο με θύματα τις δυο γυναίκες προκάλεσε την «έκρηξη» των κομμάτων. «Η βίαιη επίθεση που εξαπέλυσαν οι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής έξω από το Εφετείο όπου εκδικάζεται η δίκη της νεοναζιστικής οργάνωσης, εναντίον δύο γυναικών, η μία εκ των οποίων είναι δικηγόρος της Πολιτικής Αγωγής, προκαλεί φρίκη και αποτροπιασμό» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας στη συνέχεια ότι «Είναι βαθύτατα γελασμένοι οι απόγονοι του Χίτλερ, αν νομίζουν πως η Δικαιοσύνη θα εκφοβιστεί από τις αθλιότητές τους. Καλούμε τις αρμόδιες αρχές να προχωρήσουν άμεσα στον εντοπισμό και τη σύλληψη των τραμπούκων που χτύπησαν τις δύο γυναίκες».

Με την σειρά της η ΝΔ εξέφρασε τον αποτροπιασμό της για την «νέα χυδαία επίθεση» των οπαδών της Χρυσής Αυγής σε βάρος, δύο γυναικών στο Εφετείο, «Καλούμε τον υποτιθέμενο αρμόδιο Υπουργό κ. Τόσκα, που ισχυρίζεται ότι ζούμε στην πιο ήσυχη χώρα,  να αναλάβει στην πράξη τις ευθύνες του. Με λεκτικές καταδίκες δεν μπορεί να καταπολεμηθεί η γενικευμένη ανομία».

«Την άγρια και θρασύδειλη επίθεση των χρυσαυγιτών σε βάρος της δικηγόρου Ευγενίας Κουνιάκη, μέλους της ομάδας των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής στη δίκη της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης, καθώς και μίας άλλης γυναίκας, έξω από το κτίριο του Εφετείου της Αθήνας, όπου διεξάγεται η δίκη» καταγγέλλει, με ανακοίνωσή του,το ΚΚΕ.

«Η κυβέρνηση έχει σοβαρές ευθύνες για την ανενόχλητη εγκληματική δράση των χρυσαυγίτικων και άλλων φασιστικών συμμοριών, ακόμη και στον χώρο που διεξάγεται η δίκη της ΧΑ» υπογραμμίζει και καταλήγει: "Το ΚΚΕ απαιτεί την άμεση σύλληψη και τιμωρία των δραστών της επίθεσης. Καλεί τους εργαζόμενους και τον λαό να καταδικάσουν τέτοιες ενέργειες και να απομονώσουν αποφασιστικά τη ναζιστική Χρυσή Αυγή και όσους τρέφουν και ανέχονται την εγκληματική δράση της".

Σχόλιο επί του συμβάντος έκαναν και οι ΑΝΕΛ μέσω της εκπροσώπου τους Μανταλένας Παπαδοπούλου «Προκαλεί τον έντονο αποτροπιασμό μας και είναι ποινικά κολάσιμη η τραμπούκικη επίθεση Χρυσαυγιτών εναντίον δύο γυναικών έξω από το Εφετείο, η μία από τις οποίες είναι δικηγόρος της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της φασιστικής οργάνωσης. Η Δικαιοσύνη δεν τρομοκρατείται από τραμπουκισμούς. Ούτε η Δημοκρατία. Και βέβαια, σε καμία περίπτωση δεν είναι ανεκτή η βία και η εγκληματική δράση από όπου και αν προέρχεται».

Εξίσου καταδικαστική ήταν και η ανακοίνωση της ΛΑΕ «Η Επιτροπή Δικαιωμάτων της Λαϊκής Ενότητας καταδικάζει απερίφραστα τη ναζιστική επίθεση, που σκοπό έχει να διασπείρει τον φόβο και την τρομοκρατία τόσο στους δικηγόρους της Πολιτικής Αγωγής, όσο -και κατ' επέκταση- στους μάρτυρες αλλά και σε όσους αντιστέκονται στον φασισμό. Η προσπάθεια αυτή θα πέσει στο κενό» επισημαίνει η ΛΑΕ.

Μάλιστα σχολιάζει ότι «Η ναζιστική συμμορία που δολοφόνησε τον Φύσσα, τον Λουκμάν και ευθύνεται για σειρά εγκληματικών επιθέσεων σε μετανάστες, πρόσφυγες και αντιφασίστες θα βρει τη θέση που της αξίζει στις φυλακές και στα σκουπίδια της ιστορίας. Όμως, για να τελειώνουμε με τον φασισμό στην Ελλάδα πρέπει να τελειώσουμε και με τις κυρίαρχες συστημικές πολιτικές που ενισχύουν την ατζέντα της ακροδεξιάς και του φασισμού».

Σημειώνεται ότι το απόγευμα της Τετάρτης αφέθηκαν ελεύθερα τα  25  της Χρυσής Αυγής που προσήχθησαν το μεσημέρι στην Κρατική Ασφάλεια για την επίθεση αφού, σύμφωνα με την αστυνομία, δεν αναγνωρίστηκαν από τις παθούσες...


newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: