30.11.17

Κατά της ρίψης χημικών...


...οι δικηγόροι της Αθήνας...
Την απερίφραστη καταδίκη του για τη ρίψη χημικών στην αίθουσα του Ειρηνοδικείου από τα ΜΑΤ την Τετάρτη, εξέφρασε με ανακοίνωσή του ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (ΔΣΑ), καλώντας την κυβέρνηση να...
συζητήσει με όλους τους εμπλεκόμενος.


Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο ΔΣΑ, όσα εκτυλίχθηκαν την Τετάρτη στο Ειρηνοδικείο Αθηνών δεν περιποιούν τιμή ούτε στο δικαστικό μας σύστημα, ούτε στην ελληνική αστυνομία. «Προκαλούν σε όλους τους πολίτες με δημοκρατική ευαισθησία αλγεινή εντύπωση. Η ρίψη χημικών σε κλειστό χώρο συνιστά όχι μόνον προσβολή, αλλά και σωματική βλάβη. Τέτοιες ενέργειες των δυνάμεων καταστολής είναι απερίφραστα καταδικαστέες» προσθέτει.
 
Ο ΔΣΑ υπογραμμίζει επίσης ότι «σε ένα κράτος δικαίου οι λειτουργίες απονομής της Δικαιοσύνης εντός των δικαστηρίων προϋποθέτουν συνθήκες ασφαλείας και προστασίας όλων των συμμετεχόντων. Κανείς δεν επιτρέπεται να παρεμποδίζει την ομαλή εξέλιξη μιας διαδικασίας που λαμβάνει χώρα σύμφωνα με το νόμο. Για τον λόγο αυτό οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν χρέος να λαμβάνουν όλα τα κατάλληλα και αναγκαία προληπτικά και προστατευτικά μέτρα» και προσθέτει πως το αρμόδιο Υπουργείο πρέπει να λάβει μέτρα για να διαφυλαχθεί στο μέλλον η ασφάλεια όλων όσων βρίσκονται στα δικαστήρια.
 
Τέλος, οι δικηγόροι των Αθηνών καλούν την κυβέρνηση να προσέλθει σε διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους επαγγελματικούς φορείς για το μείζον θέμα των πλειστηριασμών, καθώς «για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, με μείζονες κοινωνικές προεκτάσεις, δεν μπορεί να λαμβάνονται αποφάσεις μονομερώς».

Δεν υπάρχουν σχόλια: