30.11.17

Το ΚΚΕ καταγγέλλει...

Άνανδρη και τραμπούκικη επίθεση σε μέλη μας από φασιστοειδή στο Ντίσελντορφ...

Σε μία σοβαρή καταγγελία προχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης η κομματική οργάνωση Γερμανίας του ΚΚΕ αναφέροντας ότι...
αντιπρόσωπός του, αλλά και ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Αγώνα Ντίσελντορφ δέχθηκαν άνανδρη και τραμπούκικη επίθεση φασιστοειδών κατά τη διάρκεια εκδήλωσης - ανοιχτής συγκέντρωσης στις 26 Nοεμβρίου στη γερμανική πόλη.

Ταυτόχρονα, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας καταγγέλλει και τη στάση που κράτησε στο θέμα ο εκπρόσωπος του Ελληνικού Προξενείου του Ντίσελντορφ.

Όπως αναφέρεται στην καταγγελία:

«Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε μετά από κάλεσμα της Ομοσπονδίας Γονέων της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας, όταν πήραν το λόγο ο αντιπρόσωπος του ΚΚΕ και στη συνέχεια της Επιτροπής Αγώνα Ντίσελντορφ, δέχτηκαν φραστική και σωματική επίθεση από ομάδα φασιστοειδών, οι οποίοι με περίσσιο θράσος και τραμπουκισμό εξαπέλυσαν άμεσες απειλές κατά της σωματικής τους ακεραιότητας. Φανερά ενοχλημένος από την παρέμβαση των δύο αντιπροσώπων ήταν και ο εκπρόσωπος του προξενείου, ο οποίος κατέφυγε σε ωμό και χυδαίο αντικομμουνιστικό παραλήρημα, ενώ φάνηκε ότι μεγάλη μερίδα των παρευρισκόμενων υπερασπιζόταν την παρουσία του ΚΚΕ και του ταξικού κινήματος.

Τόσο το ΚΚΕ όσο και η Επιτροπή Αγώνα πρωτοστάτησαν όλο το προηγούμενο διάστημα για να αναδειχτούν τα προβλήματα των σχολείων, να ξεσκεπαστεί η πραγματική τους αιτία και να αναδειχτεί ο δρόμος για τη λύση τους. Με επερωτήσεις στη Βουλή, συζητήσεις με γονείς, καθηγητές και μαθητές, παραστάσεις διαμαρτυρίας σε προξενεία και συσκέψεις ανέδειξαν, όπως και στη συγκεκριμένη εκδήλωση, την πολιτική όλων των άλλων κομμάτων που έρχεται σε αντίθεση με τα συμφέροντα των Ελλήνων μεταναστών και των παιδιών μας. Πολιτική που ακολουθεί πιστά τις οδηγίες της αστικής τάξης, των βιομήχανων, των εφοπλιστών και θέλει την παιδεία εμπόρευμα, τα παιδιά μας αμόρφωτα, αύριο-μεθαύριο φτηνούς εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, χωρίς γνώσεις, χωρίς να μπορούν να αναπτύξουν ολόπλευρα τις προσωπικότητες τους.

Και αυτή τη χρονιά ξεκινήσαμε με αισιοδοξία, με την ελπίδα να γίνουν τα παιδιά μας καλύτεροι άνθρωποι, να κατακτήσουν τη γνώση, να μπορούν να εξηγήσουν τον κόσμο και να τον κάνουν καλύτερο. Και αυτή τη χρονιά βρεθήκαμε αντιμέτωποι με τα υποβαθμισμένα ελληνόγλωσσα σχολεία, με την κυβέρνηση να προσπαθεί να μας πείσει ότι "όλα άρχισαν κανονικά" ή ότι "παίρνονται μέτρα για τα προβλήματα" και φτάσαμε στο Δεκέμβριο με τα γνωστά σε όλους προβλήματα. Τραγικές ελλείψεις βιβλίων και εκπαιδευτικών, βασικά μαθήματα που είτε δεν διδάσκονται καθόλου είτε "διδάσκονται" από εκπαιδευτικούς άλλων ειδικοτήτων, εκπαιδευτικοί που ταξιδεύουν από πόλη σε πόλη με δικά τους έξοδα για να καλύψουν τα κενά, οικογένειες που πληρώνουν υπέρογκα ποσά μηνιαίως για να φτάσουν τα παιδιά τους στο σχολείο, όργιο παραπαιδείας κ.ά.

Ενοχλεί τους εκπροσώπους της αστικής διαχείρισης η πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ και του ταξικού μεταναστευτικού κινήματος που χτυπάει στην καρδιά του προβλήματος. Ενοχλούνται τα φασιστοειδή που το ΚΚΕ μαζί με πρωτοπόρους εργαζόμενους παλεύουν για τα δικαιώματα αυτών και των παιδιών τους. Ενοχλούνται που δεν βρίσκουν πάτημα τα επιχειρήματα τύπου "έξω τα κόμματα" και "όλα τα κόμματα είναι ίδια".

Είναι γνήσια τσιράκια των αφεντικών και αποτελούν εχθρό όλων των εργαζομένων, όποια προβιά και αν φορέσουν. Γελιούνται, αν νομίζουν ότι έτσι θα τρομοκρατήσουν και θα κάμψουν το ηθικό των κομμουνιστών και του ταξικού εργατικού κινήματος.

Η φασιστική ιδεολογία δεν χωρά ανάμεσα σε μετανάστες!

Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δεν θα πεθάνει μόνος… Τσάκισέ τον!

Καλούμε την Ομοσπονδία Γονέων, την ΕΛΜΕ, τα μαθητικά συμβούλια και όλους του Έλληνες μετανάστες να καταδικάσουν αυτή την ενέργεια και να δείξουν την αντίθεση τους, απομονώνοντας τέτοιου είδους εγκληματίες - τραμπούκους και την ιδεολογία τους»...

Πηγή ρεπορτάζ και φωτογραφίας: 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: