2.3.16

Η Digea πληρώνει… την ΕΡΤ!...


Η συμμαχία ΕΡΤ – Digea βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο, καθώς οι δύο πάροχοι δικτύου (κρατικών και ιδιωτικών καναλιών) αντιμετωπίζουν από κοινού τις...
τεχνικές δυσκολίες. Η Digea βεβαίως είναι η ωφελημένη, καθώς έχει σταθερό έσοδο το ενοίκιο της ΕΡΤ για την εκπομπή του ψηφιακού σήματος των καναλιών της, ύψους 2,8 εκατ. ευρώ ετησίως. Η ΕΡΤ, ωστόσο, που έχει καλύτερο δίκτυο πομπών και αναμεταδοτών από την αναλογική ακόμη εποχή, άρχισε να παρέχει τεχνικές διευκολύνσεις στον ιδιώτη πάροχο δικτύου.

Μία από αυτές είναι η παροχή πρόσβασης σε υπηρεσίες και υποδομές κέντρων εκπομπής όπου η Digea δεν έχει εγκαταστάσεις! Η σύμβαση που θα υπογραφεί αφορά υπηρεσίες που προσφέρονται ήδη στην Digea από την 1η Αυγούστου 2014 και θα συνεχιστούν μέχρι τον Φεβρουάριο του 2018! Πρόκειται για την παροχή υπηρεσιών υποδομών σε 13 σημεία εκπομπής της χώρας, στα οποία η Digea είτε δεν έχει κέντρο εκπομπής είτε δεν πρόκειται να αποκτήσει, και η εταιρεία θα πληρώνει στην ΕΡΤ για κάθε έτος 37.680 ευρώ πλέον ΦΠΑ. Όπως είναι φανερό, η συμμαχία ΕΡΤ – Digea σε τεχνικό επίπεδο γίνεται επίσημα και με αποφάσεις του ΔΣ της κρατικής τηλεόρασης. Στο παρασκήνιο παραμένει πάντα ανοιχτό το σενάριο για την ιδιότυπη «συγχώνευση» των δύο παρόχων δικτύου σε κοινοπραξία, κάτι που έχει γίνει στην περίπτωση συνεργασίας των Vodafone – Wind, με την ανάπτυξη κοινού δικτύου μέσω της εταιρείας Victus Networks.

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: