31.3.16

Ψαλίδι στις επικουρικές συντάξεις...

Ψαλίδι στις επικουρικές συντάξεις

Επιστρέφουν το επόμενο 48ωρο οι δανειστές και ξεκινάει η επικοινωνία των τεχνικών κλιμακίων με το υπουργείο Eργασίας εν όψει του...
νέου ραντεβού για το ασφαλιστικό στις 4 Απριλίου.

Το υπουργείο επισπεύδει την υλοποίηση μέτρων και τροποποιεί σχέδια για επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ ώστε να είναι έτοιμο το διοικητικό πλαίσιο για την εφαρμογή των αλλαγών.

Τα ποσοστά αναπλήρωσης θα αποτελέσουν κομβικό σημείο της διαπραγμάτευσης καθώς ο Γιώργος Κατρούγκαλος έχει τονίσει ότι δεν θα δεχθεί περαιτέρω μειώσεις των συντελεστών. Τα ποσοστά που έχει αντιπροτείνει η ελληνική πλευρά ξεκινούν από 0,77% για κάθε έτος μέχρι την 15ετία από 0,80% της αρχικής πρότασης και οδηγούν σε μειώσεις συντάξεων 10% έως 20%.

Τα στελέχη των ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ και ESM έχουν καταλήξει με την κυβέρνηση σε ένα πλαίσιο που προβλέπει εθνική σύνταξη 384 ευρώ για 20 έτη ασφάλισης και 345,6 ευρώ στα 15 έτη, ενώ θα επιβληθούν μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις, που ξεκινούν από το 2% και φθάνουν ως και το 40% του ποσού μόνο της επικουρικής, όταν το άθροισμα κύριας και επικουρικής ξεπερνά τα 1.400 ευρώ.

Για τα εφάπαξ το σχέδιο νόμου που επεξεργάζεται η κυβέρνηση και διαπραγματεύεται με τους θεσμούς εισάγει νέο τρόπο υπολογισμού, ο οποίος θα ισχύσει για τους νέους συνταξιούχους, αλλά και όλες τις εκκρεμείς σήμερα αιτήσεις, που φτάνουν τις 62.000 στα 37 Ταμεία και κλάδους Πρόνοιας.

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: