18.3.16

Πολλά τα "αγκάθια" στην τετραμερή...

Εμπλοκή στις Βρυξέλλες: Δεν τα βρίσκει η Τουρκία με τους Ευρωπαίους

Ενα άγριο παζάρι είναι σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες στην τετραμερή Αχμέτ Νταβούτογλου, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ της Κομισιόν, Ντόναλντ Τουσκ και του Ολλανδού πρωθυπουργού που προεδρεύει της ΕΕ Μαρκ Ρούτε, η οποία δεν...
βρίσκει άκρη σε κρίσιμα θέματα, με αποτέλεσμα να πάει πιο πίσω χρονικά η επανάληψη της συνόδου των "28", που αρχικά προγραμματιζόταν για τις 2 ώρα Ελλάδας.

Οι συζητήσεις στην τετραμερή φαίνεται να συναντούν διαφωνίες σε θέματα όπως το άνοιγμα των ενταξιακών κεφαλαίων της Τουρκίας, με τον κ. Νταβούτογλου να ζητά πιο σαφείς και δεσμευτικές αναφορές, εκ μέρους των Ευρωπαίων.

Συμφωνία δεν φαίνεται να υπάρχει ούτε στο θέμα με την κατάργηση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες, καθώς η ευρωπαϊκή πλευρά θέτει σειρά προϋποθέσεων.

Πολλοί προβλέπουν μία ολοήμερη διαπραγμάτευση, με κίνδυνο να μην βρεθεί ούτε σήμερα συμφωνία.

Ένδεικτικές της κατάστασης που επικρατεί στην τετραμερή συνάντηση είναι οι συνεχείς διακοπές: Αρχικά η συνάντηση διεκόπη λίγα λεπτά μετά τις 12, όπως ανακοίνωσε στο Twitter ο εκπρόσωπος του κ. Τουσκ, «προκειμένου να γίνει τεχνική δουλειά». Τελικά έπειτα από 40 λεπτά διακοπή, οι πολιτικοί κάθισαν και πάλι στο τραπέζι για να συνεχιστεί το παζάρι... Περίπου στις 1.30 όμως η συνάντηση διεκόπη ξανά, για άγνωστους λόγους.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: