1.3.16

Τι συμβαίνει με τον Φλαμπουράρη...

Τι συμβαίνει με τον παραγκωνισμό του Αλέκου Φλαμπουράρη

Ο άνθρωπος που αποκαλείται από τρίτους ως ο «πολιτικός πατέρας» του Αλέξη Τσίπρα έχει χαθεί από το προσκήνιο το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Ο λόγος για τον...
Αλέκο Φλαμπουράρη, τον υπουργό Επικρατείας, ο οποίος μάλιστα είναι -ακόμη- ο άνθρωπος του Μεγάρου Μαξίμου που είναι υπεύθυνος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου με αιχμή το μεταναστευτικό και το προσφυγικό.

Ωστόσο εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι ο συντονισμός δεν προχώρησε όπως θα έπρεπε, η χώρα βρέθηκε εκτεθειμένη απέναντι στις δεσμεύσεις της και τελικά ανέλαβε ο στρατός για να βγάλει την Ελλάδα από τη δύσκολη θέση.

Το πρόβλημα και οι αντιδράσεις των Ευρωπαίων φαίνεται ότι υποβαθμίστηκαν και έτσι ταυτόχρονα με το φούντωμα της συζήτησης για έξοδο της Ελλάδας από τη Σένγκεν και τις πρώτες απειλες για το κλείσιμο των Συνόρων, μια συζήτηση που βρέθηκε στο επίκεντρο τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, εξαφανίστηκε και ο Αλέκος Φλαμπουράρης.

Πιο συγκεκριμένα η «εξαφάνιση» παρατηρείται σταδιακά από την 31η Ιανουαρίου και μετά. Είναι η μέρα που πραγματοποιείται σύσκεψη, υπό τον Αλέξη Τσίπρα, η Ελλάδα είναι πίσω στη δημιουργία των hot spots για πρόσφυγες και μετανάστες και μέσα σε ένα εκρηκτικό κλίμα με αρνητικά δημοσιεύματα στο εξωτερικό, αναλαμβάνει την κατασκευή των hot spots ο στρατός.

Μέχρι εκείνη την στιγμή υπεύθυνος για όλο τον συντονισμό για το προσφυγικό ήταν ο Αλέκος Φλαμπουράρης.

Ωστόσο από τότε σταδιακά χάνει την αρμοδιότητα και πλέον δεν συμμετέχει στις συσκέψεις που γίνονται.

Στις τελευταίες συσκέψεις υπό τον Αλέξη Τσίπρα για το προσφυγικό συμμετέχουν ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας και ο αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Νίκος Ξυδάκης.

Ο Αλέκος Φλαμπουράρης πάντως δεν είναι τυχαίος στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δεν είναι αμελητέα η προσωπική σχέση που έχει με τον Αλέξη Τσίπρα με τον οποίο περνούν ώρες ατελείωτες στην Αθήνα, αλλά και στο σπίτι του Α. Φλαμπουράρη στην Αίγινα.

Είναι το έμπειρο πολιτικό στέλεχος που στηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα στις εσωκομματικές φουρτούνες (ειδικά στην περίοδο διάσπασης του κόμματος και την ένταση με την ομάδα Λαφαζάνη και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου), ενώ είναι ο βασικός συντάκτης της ιδρυτικής διακήρυξης του σημερινού κυβερνώντος κόμματος.

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: