2.3.16

Αντιμεταναστευτική καμπάνια...



...της Αυστρίας στο Αφγανιστάν...

Η Αυστρία αποφάσισε να ξεκινήσει διαφημιστική καμπάνια στις πέντε μεγαλύτερες αφγανικές πόλεις, με αφίσες αλλά και καταχωρήσεις σε περισσότερες από...
1.000 αφγανικές ιστοσελίδες και καθημερινές εφημερίδες. Το μήνυμα της ξεκάθαρο: «Κανένα άσυλο στην Αυστρία»

«Οι λάθος πληροφορίες από διακινητές μεταναστών οδηγούν σε λάθος προσδοκίες στους πολίτες των κρατών προέλευσης . Για αυτό το λόγο αποτελεί ζήτημα νομιμότητας να πληροφορήσουμε τους πολίτες στις πατρίδες τους σχετικά με την αυστηρότητα της νομοθεσίας περί χορήγησης ασύλου στην Αυστρία. Ξεκινάμε μια καμπάνια στο Αφγανιστάν, που θα επεκταθεί και σε άλλες χώρες», τονίζει η Αυστριακή υπουργός Εσωτερικών Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ, κατά την παρουσίαση της καμπάνιας. Ανάλογες κινήσεις είχε κάνει η χώρα και πέρσι, για τον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών από Κόσοβο.

Σύμφωνα με το υπουργείο, οι αυστριακές αρχές δέχθηκαν το 2015 90.000 αιτήσεις ασύλου, εκ των οποίων 25.500 είναι από Αφγανούς πολίτες. Η Αυστρία δεν είναι η πρώτη χώρα που σχεδιάζει μια τέτοια καμπάνια για την μείωση των προσφυγικών ροών. Η Αυστραλία διεξήγαγε παρόμοια διαφημιστική εκστρατεία με μήνυμα–προειδοποίηση: «Δεν θα κάνετε σπίτι σας την Αυστραλία».

Ανάλογες ιδέες έχουν εκφράσει στο παρελθόν ένα αντιμεταναστευτικό κόμμα στη Σουηδία πέρσι ανακοίνωσε πως θα διεξάγει καμπάνια σε μέσα ενημέρωσης του εξωτερικού για να αποθαρρύνει τους αιτούντες άσυλο να ταξιδέψουν με προορισμό τη χώρα, ενώ η Δανία επίσης επιχείρησε πέρσι με καταχωρήσεις σε εφημερίδες του Λιβάνου να αποτρέψει τις αφίξεις προσφύγων και μεταναστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: