30.3.16

Δύο νέα προγράμματα σίτισης μαθητών σε σχολεία...

Δύο νέα προγράμματα σίτισης μαθητών σε σχολεία

Δύο νέα προγράμματα γευμάτων σε μαθητές, κυρίως σε σχολεία περιοχών όπου παρατηρούνται υψηλότερα ποσοστά φτώχειας και όχι μόνο, ανακοίνωσαν σήμερα το υπουργείο Παιδείας και το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Το...
πρώτο πρόγραμμα ξεκινά πιλοτικά την προσεχή Παρασκευή, 1η Απριλίου, με δωρεάν γεύματα σε εννέα δημοτικά σχολεία.

Απ’ αυτό θα ωφεληθούν περίπου 1.600 μαθητές μέχρι το τέλος της τρέχουσας σχολικής χρονιάς.

Τα σχολεία στα οποία θα ξεκινήσει το πρόγραμμα είναι: το 5ο ολοήμερο δημοτικό σχολείο Καματερού, το 10ο ολοήμερο δημοτικό σχολείο Αγίων Αναργύρων Ανάκασα, το 11ο ολοήμερο δημοτικό σχολείο Αγίων Αναργύρων, το 4ο ολοήμερο δημοτικό σχολείο Ταύρου, το 5ο ολοήμερο δημοτικό σχολείο Ταύρου, το 4ο ολοήμερο δημοτικό σχολείο Χαλανδρίου, το δημοτικό σχολείο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Παλαιού Φαλήρου, το δημοτικό σχολείο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Αλσούπολης και το 2ο ολοήμερο δημοτικό σχολείο Νέας Χαλκηδόνας. 

Όπως αναφέρεται σε σχετική εγκύκλιο, το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σε συνέργεια με το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ενώ την ευθύνη για την υλοποίησή του θα έχουν οι διευθυντές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Α' Αθήνας, Β' Αθήνας, Γ' Αθήνας και Δ' Αθήνας καθώς και οι αρμόδιοι σχολικοί σύμβουλοι, οι διευθυντές και το διδακτικό προσωπικό των εν λόγω σχολείων.

Παράλληλα το υπουργείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης ανακοίνωσε την επέκταση του πιλοτικού προγράμματος «δεκατιανό στα σχολεία» μέχρι τη λήξη της τρέχουσας σχολικής χρονιάς στις 14 Ιουνίου,  σε 66 Δημοτικά Σχολεία και συστεγαζόμενα σε αυτά Νηπιαγωγεία που αφορά 11.500 μαθητές.

Σε σχετικά ανακοίνωση το υπουργείο επισημαίνει ότι χωρίς την καθολική και συγκινητική συμμετοχή της σχολικής κοινότητας θα υπήρχε αδυναμία ως προς την υλοποίησή του.

Το Πιλοτικό Πρόγραμμα «Δεκατιανό στο Σχολείο» υλοποιείται με την ευγενική προσφορά των εταιρειών «Γρηγόρης Μικρογεύματα», «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΕΡΓΙΟΥ Α.Ε.», «ΔΕΛΤΑ», «ΜΙΧΑΗΛ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ ΑΒΕΕ», «3Ε», «ΓΕΥΣΗΝΟΥΣ ΑΒΕΕ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: