3.3.16

Επιμένει το ΔΝΤ…

Σχέδιο συμβιβασμού των θεσμών: Στο 1% - 2% το δημοσιονομικό κενό

…μέτρα 4,5% του ΑΕΠ για να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό…

Πρόοδο στις διαπραγματεύσεις βλέπει το ΔΝΤ, το οποίο ωστόσο επιβεβαιώνει εμμέσως – πλην σαφώς- τη σκληρή στάση που κρατάει στο δημοσιονομικό...
κομμάτι.

Κατά την τακτική ενημέρωση του εκπρόσωπου του Ταμείου, ο Τζέρι Ράις επεσήμανε ότι οι «απόψεις μας δεν έχουν ουσιαστικά αλλάξει από το καλοκαίρι, όταν έγινε η αρχική συμφωνία. Πράγματι δεν ζητούμε οτιδήποτε επιπλέον σε ό,τι αφορά τους συμφωνημένους στόχους», οι οποίοι όπως είπε είναι πολύ φιλόδοξοι.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Τζέρι Ράις επεσήμανε πως κατά το ΔΝΤ υπάρχει ένα δημοσιονομικό κενό της τάξης του 4,5% του ΑΕΠ, γεγονός που καθιστά δύσκολη την επίτευξη των στόχων. Με αυτή την αποστροφή του λόγου του, ο εκπρόσωπος του Ταμείου επί της ουσίας επιβεβαίωσε τις διαφορετικές προσεγγίσεις μεταξύ του ΔΝΤ, των Ευρωπαίων και της Ελλάδας όσον αφορά τα δημοσιονομικά.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε τη συνάντηση που είχαν χθες οι Θεσμοί με τη συμμετοχή του ευρωπαϊκού τμήματος του Ταμείου Πολ Τομσεν. Όπως είπε, έγινε πρόοδος στις συζητήσεις και περιμένουμε γρήγορη επιστροφή των επικεφαλής. Δεν έχω ημερομηνία αλλά αναμένω να είναι γρήγορη», συμπλήρωσε.

Τόνισε δε ότι η πρώτη αξιολόγηση έχει καθυστερήσει και το ΔΝΤ «ασπάζεται την άποψη της κυβέρνησης ότι πρέπει να ολοκληρωθεί το γρηγορότερο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: