1.3.16

Στην Άγκυρα μετά την Αθήνα ο Τουσκ...


H Άγκυρα θα είναι ο τελευταίος σταθμός της περιοδείας του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της...
Συνόδου Κορυφής Ε.Ε. – Τουρκίας.
Η στάση του κ. Τουσκ στην Αθήνα, για συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, θα γίνει την Πέμπτη. Την ίδια ημέρα θα ταξιδέψει στην Άγκυρα, όπου θα συναντηθεί με τον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου. Η παραμονή του Ευρωπαίου αξιωματούχου στην τουρκική πρωτεύουσα θα είναι διήμερη, καθώς σύμφωνα με το πρόγραμμά του –που δημοσιοποίησε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο- την Παρασκευή θα έχει συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ξεκινά την περιοδεία του σήμερα από τη Βιέννη, όπου θα συναντηθεί με τον Αυστριακό καγκελάριο Βέρνερ Φάιμαν. Μετά το τετ α τετ οι δύο αξιωματούχοι θα κάνουν δηλώσεις στα ΜΜΕ.
Το απόγευμα θα μεταβεί στη Λιουμπλιάνα, όπου θα έχει συνομιλίες με τον Σλοβένο πρωθυπουργό Μίρο Τσεράρ.
Την Τετάρτη θα βρεθεί πρώτα στο Ζάγκρεμπ, όπου θα συναντηθεί με τον Κροάτη πρωθυπουργό Τίχομιρ Ορέσκοβιτς, και μετά στα Σκόπια όπου θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της ΠΔΓΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ.
Μετά τη συνάντηση με τον κ. Ορέσκοβιτς οι δύο αξιωματούχοι θα προβούν σε δηλώσεις.
Τη Δευτέρα, μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής Ε.Ε. – Τουρκίας στις Βρυξέλλες, θα συγκληθεί και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: