1.3.16

Νιάου, βρε γατούλα...

«Βήμα 99,5» (φυσικά) αλλά και «Σκάι 100,3» θαμπώθηκαν από το ρεπορτάζ του «Βήματος της Κυριακής» για τα μυστικά ραντεβού των Ψυχάρη-Τσίπρα και έδωσαν τα ρέστα τους χθες στις πρωινές τους εκπομπές. 

Επαιζαν και...
τραγούδια με γάτες, από Βασίλη Παπακωνσταντίνου μέχρι Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

Αν είσαι χωρατατζής, βρε αδελφέ, και διαθέτεις και έμπνευση είναι εύκολο πράγμα η μουσική επιμέλεια. Οι δύο μπάτλερ της συχνότητας, ο Βασίλης Χιώτης και ο Αρης Πορτοσάλτε, ήταν έως και... συγκινητικοί. Δεν είναι τυχαία η πρεμούρα των δύο ραδιοφώνων, μετά τον ΔΟΛ «καίγεται» και ο Σκάι, το καταλαβαίνετε, νομίζω.

Ενα δίκιο όμως το είχαν στη Μιχαλακοπούλου του «Βήματος 99,5», να το παραδεχτούμε. Και καζούρα θα κάνουν στον πρωθυπουργό (όπως κι έκαναν), και υπονοούμενα εναντίον του θα αφήσουν (όπως άφησαν) και διάφορα ευφυολογήματα θα πουν on air. Ας πρόσεχε σε τελική ανάλυση και ο Αλέξης Τσίπρας με τα μυστικά ραντεβού που έκανε, έδωσε δικαιώματα.

Οταν σπεύδεις να συναντήσεις στο σκοτάδι έναν εκδότη της διαπλοκής γίνεσαι -έστω και ξώφαλτσα- μέρος της. Ανεξαρτήτως αν στο τέλος δεν (του) ικανοποιείς τα αιτήματα (όπως φαίνεται εκ του αποτελέσματος).

Τα κρυφά ραντεβού αξιοποιούνται δεόντως (και δικαίως) από τους αντιπάλους. Ετσι είναι αυτά. Αν έχεις μάθει να κινείσαι στο παρασκήνιο είσαι μάστορας.

Ο «Βήμα 99,5» ανήκει, σύμφωνα με τους επίσημους καταλόγους του ΕΣΡ, κατά 50% στον Σταύρο Ψυχάρη και κατά 50% στον Βίκτωρα Ρέστη. Είναι ένα καλό κι ενδιαφέρον ραδιόφωνο, ειδησεογραφικό τα πρωινά, μουσικό από το απόγευμα και μετά.

Απομονώνοντας την πολιτική του άποψη (ΔΟΛ, ξέρετε, δεξιά και συντηρητική στο έπακρον, συστημική όσο δεν πάει άλλο) συν κάποιες ελάχιστες εκπομπές που δεν ακούγονται, είναι ένας ραδιοσταθμός από τους καλύτερους των αθηναϊκών FM -δεν θα σε προσβάλει ποτέ ως ακροατή.

Εχει ρυθμό, αντανακλαστικά, βγάζει ειδήσεις και θέματα, διαθέτει και μερικά σημαντικά ραδιοφωνικά πρόσωπα.

Και ναι, ο Χιώτης είναι ο νέος Πορτοσάλτε, όντως, έχουν ωστόσο μία βασική διαφορά. Οταν ο «Σκάι 100,3» έκανε απολύσεις ο (διευθυντής του) Αρης Πορτοσάλτε έφυγε για διακοπές. Οταν ο «Βήμα 99,5» απείλησε με απολύσεις, ο (διευθυντής του) Βασίλης Χιώτης δήλωσε παραίτηση...

Δημήτρης Κανελλόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: