30.3.16

Βλέπουν ολοκλήρωση της συμφωνίας...

Δημήτρης Παπαδημούλης

...έως το τέλος Απριλίου...

Αποκαλυπτικός εμφανίσθηκε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, στη συνεδρίαση των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Οικονομικών Υποθέσεων και Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, με αντιπροσωπεία της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων (ECON) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Στη...
συνεδρίαση υπό τον πρόεδρο της Ρομπέρτο Γκουαλτγιέρι, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, δήλωσε, μεταξύ άλλων:

«Το πρωί σε συνάντηση που είχα με τον εκπρόσωπο της Κομισιόν κ. Κοστέλο, μου είπε πως όχι μόνο οι διαφορές μεταξύ της ελληνικής πλευράς και των δανειστών είναι γεφυρώσιμες, αλλά και ότι το ΔΝΤ θέλει συμφωνία και έχει σταματήσει να ζητά πράγματα πέραν της συμφωνίας. Ο κ. Κοστέλο εμφανίσθηκε αισιόδοξος ότι είναι απολύτως εφικτή η ολοκλήρωση της συμφωνίας έως το τέλος του Απρίλη».

«Δε θέλουμε χατίρια, ούτε χάδια»

«Αναμένουμε μια ταχεία και ακριβοδίκαιη αξιολόγηση», ανέφερε κατά την τοποθέτησή του ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης, ο οποίος τόνισε ότι «δεν θέλουμε ούτε χατίρια ούτε χάδια, αλλά την άρση της ιδιότυπης ομηρίας στην οποία βρίσκεται η ελληνική δημόσια σφαίρα».

Ο Ν. Ξυδάκης εξέφρασε την ελπίδα, ότι οι θεσμοί θα μπορούσαν να συμβάλλουν με την προσφορά τεχνογνωσίας στη σταθεροποίηση και την ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας και πρόσθεσε ότι τα κοινοβούλια και οι κυβερνήσεις της Ευρώπης θα πρέπει να εργασθούν για τη διεύρυνση του ευρωπαϊκού κεκτημένου και της κοινωνικής και πολιτικής συνοχής.

Ο αναπληρωτής υπουργός έκανε επίσης λόγο για «αυξανόμενο έλλειμμα δημοκρατίας στην Ευρώπη» και υποστήριξε ότι αυτό οδηγεί στον ευρωπαϊκό σκεπτικισμό, ευνοεί τη δημιουργία λόγου μίσους κατά της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών και την άνοδο των ακροδεξιών κινημάτων.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: