30.12.13

Καταδικάζουν τα πολιτικά κόμματα...




“Η σημερινή απόλυτα καταδικαστέα επίθεση με καλάσνικοφ στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη όχι μόνο δεν συμβάλει στην εξυπηρέτηση των συμφερόταν του ελληνικού λαού, αλλά, αντιθέτως, δίνει....
αφορμή για τη δημιουργία ενός κλίματος γενικευμένης ανασφάλειας και συκοφάντησης των κοινωνικών αγώνων» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

"Η επίθεση εναντίον της οικίας του Γερμανού πρεσβευτή ποιον ωφελεί; Πάντως όχι τον ελληνικό λαό. Γιατί ούτε από την τραγωδία που περνά τον βγάζει, ούτε από την κρίση τον γλυτώνει» αναφέρει ο Μανώλης Γλέζος και σημειώνει ότι "αντίθετα, ωφελεί όσους θέλουν να χαρακτηρίσουν το λαό μας τρομοκράτη για να πάρουν μέτρα εναντίον του. Παράλληλα, επιδιώκουν να συκοφαντήσουν το λαϊκό κίνημα που αγωνίζεται να μετατρέψει την αναμφισβήτητη οργή του λαού σε πολιτική πράξη".

"Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έχουμε αντιπαλέψει και καταδικάσει την τρομοκρατία. Αυτό ισχύει και για τη σημερινή ένοπλη επίθεση στο σπίτι του Γερμανού Πρέσβη. Η καταδίκη μας, πάντως, δεν ακυρώνει την οργή μας για την γερμανική Μερκελική πολιτική σε βάρος της πατρίδας μας. Οργή, η οποία σε κάθε περίπτωση, μεταφράζεται με τον πολιτικό μας λόγο, την κοινοβουλευτική μας δράση - αντίδραση και τις διαμαρτυρίες μας σε διπλωματικό επίπεδο», δήλωσε σχετικά ο βουλευτής ρτων ΑΝ.ΕΛ. και τομεάρχης των Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ.

Η ΔΗΜΑΡ "καταδικάζει απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη. Τέτοιου είδους ενέργειες πλήττουν τη δημοκρατία μας και προσβάλλουν την εικόνα της Ελλάδας."

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι "η ενέργεια αυτή είχε ως προφανή στόχο τη διεθνή εικόνα τη χώρας λίγες ημέρες πριν την έναρξη της Ελληνικής Προεδρίας στην ΕΕ" και πως ωστόσο "οι τρομοκράτες απέτυχαν στο σκοπό τους, γιατί η άμεση αντίδραση των αρχών έδειξε ότι στην Ελλάδα λειτουργούν μηχανισμοί και θεσμοί πραγματικά ευρωπαϊκού επιπέδου".


enet.gr πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: