30.12.13

Απογοήτευση γιατρών για τον προσχηματικό διάλογο...

Άκαρπη και η νέα συνάντηση ανάμεσα στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι κάνουν λόγο για προσχηματικό διάλογο και ...
προσανατολίζονται στη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους .

Συνάντηση είχε σήμερα (Δευτέρα) ο ο υφυπουργός Υγείας, Αντώνης Μπέζας, με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και την Ομοσπονδία των ιατρών του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί. Ωστόσο, οι εκπρόσωποι των γιατρών δήλωσαν απογοητευμένοι (και) από τη σημερινή συνάντηση, χαρακτηρίζοντας τους όρους ένταξης των γιατρών του ΕΟΠΥΥ στο ΕΣΥ, για πλήρη και αποκλειστική απασχόληση, τους οποίους προωθεί το υπουργείο, απαξιωτικούς και αποτρεπτικούς, ώστε να αναγκαστούν να αποχωρήσουν.

Μάλιστα θεωρούν τον διάλογο ως προσχηματικό, γεγονός στο οποίο συγκλίνουν και οι σημερινές δηλώσεις του κ. Μπέζα, ο οποίος δήλωσε μεταξύ άλλων πως «οι βασικές αρχές της μεταρρύθμισης έχουν αποφασιστεί, εκείνο το οποίο συζητάμε είναι τον οδικό χάρτη μετάβασης στο νέο καθεστώς».

Προτείνουν αποχώρηση από το διάλογο

Στο μεταξύ, η σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση του Συλλόγου Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού (ΣΕΥΠ- ΕΟΠΥΥ) Αττικής προτείνει την αποχώρηση του προεδρείου της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού (ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ) από το διάλογο με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Την απόφαση για το διάλογο αλλά και για την πορεία της απεργίας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, η οποία συνεχίζεται έως και την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου, αναμένεται να λάβει η Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ.

(Μόνος) αισιόδοξος ο Μπέζας

Αντίθετα, αισιόδοξος ότι ο διάλογος με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ θα συνεχιστεί, εμφανίστηκε ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας μετά και τη σημερινή συνάντηση. Ο κ. Μπέζας ανέφερε πως «δεν υπάρχει αδιέξοδο», θεωρώντας σημαντικό το γεγονός ότι γίνεται διάλογος. «Οι βασικές αρχές της μεταρρύθμισης έχουν αποφασιστεί, εκείνο το οποίο συζητάμε είναι τον οδικό χάρτη μετάβασης στο νέο καθεστώς», επισήμανε ο υφυπουργός, εκτιμώντας ότι με τη συνεργασία των γιατρών θα βρεθούν πρακτικές λύσεις και απαντήσεις στα διάφορα ζητήματα που έχουν προκύψει.

Κληθείς να σχολιάσει την άποψη των γιατρών ότι η τακτική του υπουργείου Υγείας τους οδηγεί σε αυτο-απόλυση ο κ. Μπέζας ανέφερε ότι «δεν οδηγούμε κανέναν σε αυτο-απόλυση. Αλλάζουμε τον ΕΟΠΥΥ από αγοραστή και πάροχο, μόνο σε αγοραστή υπηρεσιών υγείας. Όλες οι δομές και οι οργανικές θέσεις που έχουν να κάνουν με την παροχή υπηρεσιών υγείας του ΕΟΠΥΥ θα μεταφερθούν στο ΕΣΥ, κάτω από τις Υγειονομικές Περιφέρειες. Όποιος θέλει μπορεί να τοποθετηθεί στον καινούργιο φορέα»...
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: