18.12.13

Χωρίς Σαμαρά η συζήτηση για τα υποβρύχια στη Βουλή...




Σε εξέλιξη βρίσκεται στη Βουλή η συζήτηση της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει την υπόθεση των υποβρυχίων και των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, απουσία του Πρωθυπουργού.

Στις...
9 συνολικά σελίδες της πρότασής του, ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει «επιζήμιες για τα ελληνικά συμφέροντα τις δύο συμβάσεις που είχαν υπογραφεί μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και τους Γερμανούς κατασκευαστές», ενώ τονίζει ότι «η υπόθεση της προμήθειας υποβρυχίων 209 και 214 αποτελεί ένα διαρκές οικονομικό και πολιτικό σκάνδαλο που ξεκίνησε με τις αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ τον Μάρτιο του 1998 και έλαβε συγκεκριμένη μορφή με τις συμβάσεις 012Β/00 και 021Β/02 οι οποίες υπεγράφησαν επί θητείας του πρωτοδίκως καταδικασθέντος για την ίδια υπόθεση Άκη Τσοχατζόπουλου.

«Η ναυπηγο επισκευαστική ζώνη δεν λειτουργεί. 1,200 εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι, τα υποβρύχια σκουριάζουν και η άμυνα υποβαθμίζεται. Καλώ τους βουλευτές να ψηφίσουν την πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής γιατί είναι θέμα δημόσιου συμφέροντος» δήλωσε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας, ο οποίος ξεκίνησε με τη φράση από τα Ηθικά Νικομάχεια του Αριστοτέλη «τα πράγματα μπορεί να μην είναι έτσι όπως φαίνονται».

«Έχει δίκιο ο Αριστοτέλης, αλλά αυτό ισχύει και για τον ΣΥΡΙΖΑ. Μπορεί να μην ενδιαφέρεται για τα υποβρύχια, αλλά να αφορά το τροπάριο που έχει ξεκινήσει από την άνοιξη που λέει ότι ενδιαφέρεται για να ρίξει την κυβέρνηση», του απάντησε ο εισηγητής της ΝΔ, Κων. Τασούλας, ο οποίος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για πρόθεση να ρίξει την κυβέρνηση, και ότι δεν ενδιαφέρεται για τη βιωσιμότητα των ναυπηγείων.

Η πρόταση «είναι ένα σκαλοπάτι στην σκάλα της πόλωσης και της έντασης. Όταν δεν έχω πολιτικά επιχειρήματα βγάζω στην επιφάνεια άλλες υποθέσεις με τρόπο συκοφαντικό», τόνισε, από την πλευρά του, ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Π. Ρήγας.

«Υπάρχει παράγκα και στις Ένοπλες Δυνάμεις. Ζει και βασιλεύει. Όποιος γίνει κυβέρνηση αυτόν τον καρκίνο της διαπλοκής πρέπει να τον κάψει, να τον λιώσει, να τον εξαφανίσει. Δεν τη βλέπω αυτή την κίνηση» είπε ο εισηγητής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Γ. Νταβρής.

Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί στις 16:30 με ονομαστική ψηφοφορία, ενώ θα ακολουθήσει αντίστοιχη ψηφοφορία και για την αναστολή ή μη της χρηματοδότησης προς την Χρυσή Αυγή.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μετά τη χθεσινή του συνάντησή με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, διερωτήθηκε με νόημα αν θα έρθει στη Βουλή ο Πρωθυπουργός να στηρίξει τον κ. Βενιζέλο.

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: