2.12.13

Απεργίες εκ νέου αποφάσισαν οι διοικητικοί...

Ανυποχώρητοι οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ καθώς όπως φαίνεται δεν πείθονται από τις...
προτάσεις του υπουργού Παιδείας. Απόφαση για 48ωρες απεργίες, στο χορό των κινητοποιήσεων και οι διοικητικοί του Πανεπιστημίου Πατρών.

Επιμένουν στη συνέχεια των κινητοποιήσεών τους οι διοικητικοί υπάλληλοι τόσο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου όσο και του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι πρώτοι αποφάσισαν να κηρύξουν απεργία Τρίτη και Τετάρτη ενώ οι δεύτεροι Τετάρτη και Πέμπτη.

Στον χορό των κινητοποιήσεων παραμένουν και οι διοικητικοί υπάλληλοι του πανεπιστημίου Πατρών που κήρυξαν 48ωρη απεργία για την Τρίτη και την Τετάρτη. Παρά την απεργία, τα μαθήματα στο ίδρυμα γίνονται κανονικά. Σημειώνεται ότι πέντε από τις εννέα σχολές στο ΕΜΠ τελούν υπό κατάληψη από ομάδες φοιτητών.

Στο ΕΜΠ, υπέρ της απεργίας ψήφισαν 168 υπάλληλοι που συμμετείχαν στη γενική συνέλευση, ενώ 128 συνάδελφοί τους τάχθηκαν υπέρ της λήξης της απεργίας και της συνέχισης του διαλόγου με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, στη βάση των προτάσεών του.

Οι διαπραγματεύσεις με το υπουργείο Παιδείας κλιμακώνονται την ίδια στιγμή που ο χρόνος για το εξάμηνο μετράει αντίστροφα. Ο υπουργός Παιδείας παρά τη δήλωση ότι δεν κάνει διάλογο με κλειστό το Πανεπιστήμιο Αθηνών και παρά τις διαρροές για τον ύστατο εκβιασμό με τη μορφή της αποπομπής Πελεγρίνη, συναντήθηκε εκτάκτως με μια διευρυμένη, 12 μελή επιτροπή διοικητικών του ΕΚΠΑ, την Κυριακή...
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: