2.12.13

Διαδηλωτές απέκλεισαν την έδρα της κυβέρνησης στο Κίεβο...



Εκατοντάδες διαδηλωτές στο Κίεβο της Ουκρανίας έχουν αποκλείσει την πρόσβαση στην έδρα της κυβέρνησης. Ο πρόεδρος του πρωθυπουργού Μίκολα Αζαρόφ δήλωσε: «Οι υπάλληλοι δεν μπορούν να...
εισέλθουν στο κτίριο. Διεξάγονται διαπραγματεύσεις με τους διαδηλωτές για να επιτραπεί η είσοδος των υπαλλήλων» και πρόσθεσε πως ούτε ο πρωθυπουργός έχει προσέλθει στο γραφείο του. Επίσης όσοι δρόμοι οδηγούν στην έδρα της κυβέρνησης έχουν αποκλειστεί από μοτοσικλετιστές υπέρ της αντιπολίτευσης .
Tην νύχτα της Κυριακής, όπου 350.000 υποστηρικτές της ακροδεξιάς αντιπολίτευσης συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Ανεξαρτησίας και διαμαρτυρήθηκαν κατά της απόφασης του προέδρου Βίκτορ Γιανούκοβιτς να μην υπογράψει τη συμφωνία σύνδεσης της Ουκρανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση και να διατηρήσει τη χώρα στη ζώνη επιρροής της Ρωσίας.

Έκκληση για την κατάληψη της έδρας της κυβέρνησης στο κέντρο της πρωτεύουσας μέχρι την παραίτηση της κυβέρνησης και του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς, απηύθυνε η ηγεσία της αντιπολίτευσης την Κυριακή.

Από την άλλη πλευρά δεν υπάρχουν πληροφορίες για τις προθέσεις του προέδρου Γιανουκόβιτς, ο οποίος επρόκειτο να αναχωρήσει την Τρίτη για επίσημη επίσκεψη στην Κίνα. Το γραφείο Τύπου της ουκρανικής προεδρίας δήλωσε ότι οι υπηρεσίες της προεδρίας λειτουργούν κανονικά, αλλά δεν διευκρίνισε πού βρίσκεται ο πρόεδρος.

Ύστερα από τις διαδηλώσεις του σαββατοκύριακου και τις βίαιες χθεσινές συγκρούσεις με τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας κοντά στο προεδρικό μέγαρο, η ουκρανική αντιπολίτευση έχει καλέσει την Δευτέρα σε γενική απεργία. Το δημαρχείο του Κιέβου εξακολουθεί να τελεί υπό κατάληψη, ενώ οι δημοτικοί υπάλληλοι πήραν εντολή να μείνουν στα σπίτια τους.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: