17.12.13

Ήθελε ένα ψηφοδέλτιο ο Λυκούδης, αλλά…



O απελθών γραμματέας της ΔΗΜΑΡ,Σπύρος Λυκούδης, δεν ήθελε να «κατέλθουν» ξεχωριστά ψηφοδέλτια «προεδρικών» και «μειοψηφούντων», προκειμένου να μην χωριστεί και επισήμως το κόμμα σε δύο στρατόπεδα, αλλά...
και για προφανείς «συνεδριακούς» λόγους: για να μπορεί, δηλαδή, κάποιος σύνεδρος να ψηφίζει και ορισμένους από τους «μειοψηφούντες» που συμπαθεί, χωρίς να αισθάνεται ότι διαλέγει την πλευρά τους.

Κάτι τέτοιο θα ήταν εύκολο με ένα ψηφοδέλτιο, αφού στη ΔΗΜΑΡ δοκιμάστηκαν σχέσεις και φιλίες 40 χρόνων και ένας «προεδρικός» θα μπορούσε να σταυρώσει, εκτός από άλλους «προεδρικούς» και τον Λυκούδη ή κάποιους άλλους της μειοψηφίας.

Ωστόσο, τελικώς οι «προεδρικοί» κράτησαν σκληρή γραμμή, με αποτέλεσμα οι της μειοψηφίας να τους κατηγορούν ότι «εξωθούν τα πράγματα σε διαφορετικά ψηφοδέλτια». Όπως και έγινε.

Μάλιστα, στο ψηφοδέλτιο της μειοψηφίας το «παρών» δεν έδωσε μόνο ο Λυκούδης, αλλά και στελέχη που είχαν σχεδόν αποφασίσει να μην θέσουν υποψηφιότητα για την Κεντρική Επιτροπή, όπως ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Ανδρέας Παπαδόπουλος, αλλά και ο βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός. Σημειωτέον ότι η μειοψηφία αποφάσισε να ονομάσει το ψηφοδέλτιό της «Ενωτικό ψηφοδέλτιο», για να στείλει μήνυμα στην πλειοψηφία και την ηγεσία του κόμματος για τις προθέσεις της…

πηγη matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: