9.9.12

«Ξεχάστε τα ισοδύναμα»...


Σκληρό μήνυμα από την τρόικα στην κυβέρνηση...
«Στα χαρτιά», το πακέτο των 11,7 δισ. ευρώ είναι ολοκληρωμένο και έτοιμο να παρουσιαστεί στην τρόικα, το υπουργείο Οικονομικών όμως κατέρχεται στον ... διάλογο με αναπληρωματικό σχέδιο, καθώς υπάρχουν μέτρα ύψους 2,5 δισ. ευρώ, τα οποία δύσκολα θα περάσουν από τον έλεγχο της τριμερούς.

Όπως αναφέρει η Real News, δίνεται και θα συνεχίσει να δίνεται μάχη για να μην επηρεαστούν τα ειδικά μισθολόγια ή τουλάχιστον να σωθεί ένα μέρος τους, μόνο που το εγχείρημα θεωρείται μετέωρο. Μάλιστα οι δανειστές εκφράζουν έντονες διαφωνίες στα ισοδύναμα μέτρα και ζητούν εναλλακτικές προτάσεις.

«Στον αέρα» είναι όμως και το θέμα της εφεδρείας, η οποία ζητείται επιτακτικά από την τρόικα, αλλά οι κυβερνητικοί εταίροι ερίζουν ακόμη για το περιεχόμενο του πακέτου που θα προταχθεί.

Ανοιχτό είναι και το ζήτημα των φορολογικών εσόδων, στο οποίο η τρόικα έχει κόψει άνω των 2 δισ. ευρώ από τις προβλέψεις της κυβέρνησης για τα έσοδα από τη φοροδιαφυγή για την περίοδο 2013-2014, με αποτέλεσμα να ανοίξει μια νέα «τρύπα» στα έσοδα, η οποία πρέπει να καλυφθεί είτε με περικοπές δαπανών, είτε με επιπλέον φορολογικά έσοδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: