30.9.12

Αρνήθηκε να απολογηθεί ο Aκης...

Αρνήθηκε να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση του ανακριτή και ανακάλεσε την πρώτη απολογία του ο 'Άκης Τσοχατζόπουλος, σύμφωνα με τους συνηγόρους του, Λ. Κοτσαλή, Γ. Παγορόπουλο και Γ. Νικολάου. Μετά την ... ολοκλήρωση της διαδικασίας ενώπιον του ανακριτή,οι τρεις νομικοί υποστηριξαν ότι ο πρώην υπουργός δεν θέλησε να απαντήσει σε καμία ερώτηση του κ. Μαλλή καθώς θεωρεί απολύτως άκυρη και παράνομη την ασκηθείσα σε βάρος του δίωξη και την όλη διαδικασία που ακολουθείται.

Ο πρώην υπουργός θεωρεί ότι η συνολική διαδικασία που κινήθηκε σε βάρος του είναι αμιγώς πολιτική, κάνει λόγο για πολιτική δίωξη σε βάρος του από ένα σύστημα εξουσίας που τον έφερε στη θέση αυτή, όπως δήλωσαν οι τρεις συνήγοροι του Α. Τσοχατζόπουλου.

Κατά τον «πρωταγωνιστή» της υπόθεσης, τονίζουν οι συνήγοροί του, η διαδικασία αυτή θα τελειώσει όταν εμφανιστεί ενώπιον του φυσικού του δικαστή, όπου είναι αποφασισμένος να μιλήσει «να δείξει την αλήθεια στο λαό και να αποκαταστήσει την αδικία».

Ο κ. Τσοχατζόπουλος επανέφερε στον ανακριτή το αίτημά του να κληθούν να καταθέσουν όλα τα μέλη του ΚΥΣΕΑ και τα τότε στελέχη του υπουργείου 'Αμυνας που συμμετείχαν στη λήψη αποφάσεων για τις επίμαχες προμήθειες, αίτημα που όπως δήλωσαν οι συνήγοροι σιωπηρώς αρνείται ο κ. Μαλλής.
Οι νομικοί εκπρόσωποι του υπουργού τονίζουν τη θέση του κατηγορουμένου, ότι οι αποφάσεις για τα υποβρύχια ελήφθησαν από το ΚΥΣΕΑ με εισήγηση του ιδίου, την διεκπεραίωση των οποίων ανέλαβε ο τότε γραμματέας εξοπλισμών και ο γενικός διευθυντής των εμπλεκομένων στην υπόθεση Ναυπηγείων.

Όπως δήλωσαν οι τρεις δικηγόροι, ο κατηγορούμενος έκανε έκκληση και πάλι στον ανακριτή προκειμένου να αποφυλακιστεί η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη.

Τέλος, δια των συνηγόρων του ο 'Ακης Τσοχατζόπουλος «απάντησε» στη χθεσινή δήλωση του δικηγόρου της κόρης του, που τον κάλεσε να σπάσει τη σιωπή του: «Αν αποφασίσει να μιλήσει, θα μιλήσει όταν θέλει και δεν δέχεται καμία υπόδειξη».Ο κ. Γ. Μαλλής έχει καλέσει σήμερα σε διευκρινίσεις, με βάση νέα στοιχεία που προέκυψαν στη διακίνηση "μαύρου χρήματος", τόσο τον πρώην υπουργό όσο και τον επιχειρηματία, "διάδοχο" του Νίκου Ζήγρα στη διαχείριση εταιρειών που κατά τις αρχές ήταν ιδιοκτησίας Τσοχατζόπουλου, Γιώργο Σαχπατζίδη.

Ενώπιον του ανακριτή της υπόθεσης του παράνομου πολιτικού χρήματος απολογείται συμπληρωματικά από το πρωί και ο επιχειρηματίας, "διάδοχος" του Νίκου Ζήγρα στη διαχείριση εταιρειών που κατά τις αρχές ήταν ιδιοκτησίας Τσοχατζόπουλου, Γιώργος Σαχπατζίδης.

Ο ανακριτής ζητά διευκρινίσεις από τους δύο για ιταλική εταιρεία, εκπρόσωπος της οποίας ήταν ο Σαχπατζίδης, προς την οποία προέκυψε ότι κατέληγαν μεγάλα χρηματικά ποσά, ύψους 5,5 εκατομμυρίων ευρώ από δέκα άλλες εταιρείες. Εμβάσματα προς τις δέκα αυτές εταιρείες φέρεται ότι είχε αποστείλει άλλη εταιρεία που έχει κεντρικό ρόλο στην υπόθεση της προμήθειας των TOR M1.

Να σημειωθεί ότι η σύζυγος του βασικού κατηγορουμένου Βίκυ Σταμάτη ζήτησε να μην μεταχθεί σήμερα στην Ευελπίδων και έτσι ο ανακριτής θα λάβει τη συμπληρωματική της απολογία τις επόμενες ημέρες από τον Κορυδαλλό.
ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: