27.8.12

Κουρουμπλής: Απιστία της κυβέρνησης ο εξωδικαστικός συμβιβασμός της SIEMENS ...




O κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Ε.Κ.Μ. μιλάει για το θέμα της siemens και τον τρόπο που το χειρίστηκε η κυβέρνηση.
Σχετικά με την μάχη που θα δοθεί σήμερα το βράδυ, στην βουλή από την ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για την απόφαση της υπόθεσης SIEMENS και τον... εξωδικαστικό συμβιβασμό από την κυβέρνηση, δίνει το σχόλιό του ο βουλευτής Β΄ Περιφέρειας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

«Πρόκειται για απιστία. Παραιτείται η κυβέρνηση έτσι απλά χωρίς να έχει προηγηθεί καμία διαδικασία ή προσπάθεια να τιμωρηθεί κάποιος. Η επιτροπή ανταγωνισμού δεν λειτούργησε ενώ η κυβέρνηση συνεχίζει να επιβάλλει μονομερώς θυσίες, βυθίζοντας την χώρα στην ύφεση.

Μέσα σε δέκα μέρες παραιτηθήκαμε από 900εκ. ευρώ της ΕΚΤ με ένα ομόλογο κουρεμένο που το πήραμε ως ολόκληρο και από το 1 δις της SIEMENS που ήταν να πάρουμε κανονικά στα 900 εκ. ευρώ. Σημειωτέον ότι αυτά τα χρήματα, που θα μας δώσουν θα είναι χωρίς ρήτρα.


Ενώ είχαμε ισχυρά όπλα να αναχαιτίσουμε της πιέσεις της Γερμανίας που παραβίαζαν τους κατοχυρωμένους σε Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο κανόνες, περί υγιούς ανταγωνισμού, δυστυχώς δεν τα χρησιμοποιήσαμε. Είμαστε άξιοι της μοίρας μας».

parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: