24.8.12

Ομάδα «Grexit» στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών γράφουν οι FTD...


Σύμφωνα με τους FTD, την ομάδα εργασίας αποτελούν περίπου 10 αξιωματούχοι από διάφορα τμήματα του υπουργείου Οικονομικών με επικεφαλής τον αναπληρωτή υπουργό Τόμας Στέφεν Σύμφωνα με τους FTD, την ομάδα εργασίας αποτελούν περίπου 10 αξιωματούχοι από...
διάφορα τμήματα του υπουργείου Οικονομικών με επικεφαλής τον αναπληρωτή υπουργό Τόμας Στέφεν

Ομάδα εργασίας με επικεφαλής τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας, μελετά τις συνέπειες που θα είχε μία πιθανή έξοδος της Ελλάδας από το Ευρώ αναφέρουν σε σημερινό αποκλειστικό τους δημοσίευμα, οι Financial Times Deutschland. Επικαλούμενη πηγές του υπουργείου, η εφημερίδα, αναφέρει, ότι η απόφαση για τη σύσταση αυτής της ομάδας εργασίας αποδεικνύει ότι η Γερμανίδα καγκελάριος και υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε, θέλουν να είναι καθόλα έτοιμοι για ένα πιθανό «αρνητικό σενάριο».

Συνάδελφοι, αναφέρουν οι πηγές αυτές του υπουργείου, κάνουν υπολογισμούς για τις πιθανές οικονομικές συνέπειες ενός Grexit και εξετάζουν πώς θα μπορούσε να αποφευχθεί πιθανό ντόμινο σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης.

Την ομάδα εργασίας αποτελούν περίπου 10 αξιωματούχοι από διάφορα τμήματα του υπουργείου Οικονομικών με επικεφαλής τον αναπληρωτή υπουργό Τόμας Στέφεν, μέλους του Χριστιανοδημοκρατών.

Ερωτηθείς για αυτήν την ομάδα εργασίας, εκπρόσωπος του Β. Σόιμπλε, είπε στην εφημερίδα, ότι η κυβέρνηση πρέπει να είναι έτοιμη για όλα τα σενάρια ακόμα και τα πιο απίθανα....

Δεν υπάρχουν σχόλια: