10.8.12

ΚΥΠΡΟΣ: Ανεξέλεγκτη πυρκαγιά κατακαίει δάσος στο Φτερικούδι...


Λευκωσία: Εκτός ελέγχου για πάνω από 17 ώρες εξακολουθεί να μαίνεται μεγάλων διαστάσεων πυρκαγιά, η οποία ξέσπασε την Πέμπτη γύρω στις 3 το απόγευμα σε περιοχή μεταξύ των χωριών Φτερικούδι και Παλαιχώρι. Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε περιοχή κοντά στην τοποθεσία ...
«Γεφύρι του Πόρου» στο Φτερικούδι, επεκτάθηκε λόγω των δυνατών ανέμων προς τα νοτιανατολικά, κατευθυνόμενη προς τα χωριά Ασκάς και Παλαιχώρι. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Τμήματος Δασών, Ανδρέα Χρίστου, η φωτιά ξεκίνησε από την αυλή κατοικίας και έχει αποκλειστεί προς το παρόν το ενδεχόμενο να προσκλήθηκε κακόβουλα.

Μέχρι στιγμής έχει καεί έκταση του κρατικού δάσους «Αδελφοί», καθώς και ιδιωτικό δάσος σε έκταση πέραν του ενός τετραγωνικού χιλιομέτρου.

Για την κατάσβεση της φωτιάς εργάζεται μεγάλος αριθμός πυροσβεστικών δυνάμεων του Τμήματος Δασών, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, των κοινοτικών συμβουλίων της περιοχής, κάτοικοι, καθώς και εθελοντές.

Με το πρώτο φως της ημέρας στη μάχη ρίχθηκαν ξανά τα εναέρια μέσα, τα δύο αεροπλάνα του Τμήματος Δασών και τα δύο ελικόπτερα της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ το έργο πυρόσβεσης αναμένεται να συνδράμουν και δύο ελικόπτερα των βρετανικών Βάσεων.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Τμήματος Δασών, οι προσπάθειες για κατάσβεση της φωτιάς συνεχίσθηκαν και κατά τη διάρκεια της νύκτας από επίγειες δυνάμεις δασοπυρόσβεσης, ενώ με τη χρήση προωθητών γης κατασκευάστηκαν δρόμοι και αντιπυρικές λωρίδες.

Την Πέμπτη, δασοπυροσβέστης του Τμήματος Δασών μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Λόγω του δύσβατου της περιοχής, αναποδογυρίστηκε εξάλλου όχημα του Τμήματος Δασών χωρίς ωστόσο να υπάρξουν τραυματισμοί.

Στην περιοχή υπάρχουν εξοχικές κατοικίες και ανάλογα με την πορεία της πυρκαγιάς ενδεχομένως οι ιδιοκτήτες τους να πρέπει να τις εγκαταλείψουν...
philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: