27.8.12

Όταν ο Σούπερμαν φίλησε την... Γουόντερ Γούμαν...


Όλοι όσοι διαβάζουν Σούπερμαν γνωρίζουν τη σχέση του υπερήρωα με την δημοσιογράφο Λόις Λέην. Στο εξώφυλλο του τεύχους 12 του περιοδικού Justice League - που επαναλανσάρει αυτή την περίοδο τους ήρωες της DC Comics στις ΗΠΑ - ωστόσο, απεικονίζεται ο Σουπέρμαν έτοιμος να...

φιλήσει την.... Γουοντερ Γουμαν. Στο σύμπαν των κόμιξ μια νέα, πολύκροτη σχέση γεννιέται.

Η Λόις είναι θνητή και χωρίς υπερδυνάμεις, και η σχέση του Σούπερμαν μαζί της στηριζόταν στο ότι αυτός είναι ένας υπερήρωας που αντιμετωπίζει πολλούς κινδύνους από άλλους πλανήτες και για αυτό πρέπει να την προστατεύσει. Μάλιστα η Λόις είναι το αδύναμο σημείο του, κάτι που γνωρίζουν πολύ καλά και οι εχθροί του.

Τί γίνεται όμως τώρα που η - νέα - φίλη του Σούπερμαν είναι εξίσου δυνατή με αυτόν; Αυτό θα το μάθουν όσοι διαβάσουν το νέο τεύχος του περιοδικού κόμιξ που κυκλοφορεί στις 29 Αυγούστου στις ΗΠΑ.

Την ιστορία επιμελήθηκε ο δημιουργός κόμιξ Τζεφ Τζοουνς, ο οποίος το μονο που αποκάλυψε για την υπόθεση είναι πως ένα δραματικό, αναπάντεχο γεγονός θα επηρεάσει όλα τα μέλη της Justice League - όλους τους ηπερήρωες της DC Comics δηλαδή - και θα κάνει τον Σούπερμαν και την Γουόντερ Γουμαν να αναζητήσουν καταφύγιο ο ένας στην αγκαλιά του άλλου.

Ο Τζοουνς προσθέτει ότι αυτή είναι η νέα τάξη πραγμάτων και ότι αυτή η σχέση θα έχει τρομακτική επίδραση στους υπερήρωες αλλά και στους κακούς του κόσμου της DC Comics.

Όπως είναι λογικό, το εξώφυλλο ενός τέτοιου τεύχους είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Για αυτόν το λόγο ο Τζιμ Λη, ο οποίος το σχεδίασε, άντλησε τις επιρροές του από το γνωστό έργο «Το φιλί» του Αυστριακού ζωγράφου Γκουσταβ Κλιμντ και από την ιστορική φωτογραφία του με μια γυναίκα να φιλά ένα ναύτη στην Times Square μετά τη νίκη των Ηνωμένων Πολιτειών επί της Ιαπωνίας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Υπάρχουν πολλά ερωτήματα που ζητούν απάντηση», λέει ο Τζόουνς, «και τις απαντήσεις δεν τις έχουμε ούτε εμείς ακόμη.

Η ταυτότητα του Σούπερμαν ως Κλαρκ Κέντ, ας πούμε, και πώς αυτή θα επηρεάσει και θα επηρεαστεί από τη νέα σχέση, είναι ένα ερώτημα. Πως θα αντιμετωπίσουν, όταν και εάν το μάθουν, οι άλλοι ήρωες αυτή την σχέση, και κυρίως πώς θα αντιδράσουν οι παλαιές σχέσεις των δύο υπερηρώων».

Μπορεί η Λόις και ο Κλαρκ να ήταν από τα πιο πολυσυζητημένα ζευγάρια στην ιστορία των κόμιξ, όλα αυτά τα χρόνια, ωστόσο η νέα σχέση υπόσχεται πάθος, ένταση, συγκίνηση, τρυφερότητα. «Και το κυριότερο είναι ότι κανείς ακόμα δεν γνωρίζει πώς θα καταλήξει... »



ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: