8.8.12

Κεδίκογλου: Η εφεδρεία ένα από τα ενδεχόμενα που μπορεί να συζητηθεί...


Η εργασιακή εφεδρεία είναι ένα από τα ενδεχόμενα που μπορεί να συζητηθεί, τόνισε μιλώντας στη ΝΕΤ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Τα συζητάμε όλα, τα ψάχνουμε όλα, αναζητούμε τις καλύτερες λύσεις, σημείωσε ο Σίμος Κεδίκογλου, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να...
συστήσουμε ένα ανεξάρτητο, σύγχρονο κράτος, το οποίο να μην χρειάζεται περισσότερα από τα έσοδα του. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, συμπλήρωσε ότι και με τις αποκρατικοποιήσεις μπορεί να περιοριστεί ο αριθμός των εργαζομένων στο δημόσιο χωρίς να βρεθούν άνθρωποι στην ανεργία ενώ σημείωσε με νόημα ότι «όσοι συμμετέχουν και στηρίζουν την κυβέρνηση έχουν βάλει την εθνική ανάγκη πάνω από όλα». Παράλληλα, σημείωσε ότι «μέχρι το τέλος του Αυγούστου θα έχουν ανακοινωθεί τα νέα μέτρα» και ότι οι στόχοι της κυβέρνησης έχουν ορίζοντα τετραετίας.

Ανάγκη εξορθολογισμού του Δημοσίου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε την ανάγκη εξορθολογισμού του Δημοσίου.

«Ένα από τα προβλήματα του τρόπου στελέχωσης του δημοσίου ότι έχουμε υπερπληθώρα κλητήρων γραμματέων και ελλείψεις σε τομείς κρίσιμους όπως γιατροί, δάσκαλοι, πυροσβέστες» παρατήρησε σχετικά.

Όσον αφορά στις αποκρατικοποιήσεις, ξεκαθάρισε ότι «δεν γίνονται για ταμειακούς και μόνο λόγους.

Κύριος στόχος, όπως είπε, είναι να αλλάξουμε τη δομή της οικονομίας και να σταλεί το μήνυμα προς τους επενδυτές ότι η οικονομία αλλάζει και αξίζει να επενδύσετε σε αυτήν.
Ειδικά μισθολόγια - φοροδιαφυγή

Την ίδια στιγμή και όσον αφορά στα ειδικά μισθολόγια, αναρωτήθηκε αν όλοι μπορούν να τυγχάνουν της ίδιας αντιμετώπισης.

«Οι πυροσβέστες μπορούν αντιμετωπιστούν όπως οι υπάλληλοι γραφείου; Οι πιλότοι που πετάνε τα F16 πρέπει να αντιμετωπίζονται σαν οδηγοί λεωφορείων;»

Όσον αφορά στις προσπάθειες πάταξης της φοροδιαφυγής, αναφέρθηκε σε ευρύτερες προσπάθειες που δεν περιορίζονται μόνο στον τομέα αυτό.

«Όταν λέμε καθαρίζουμε το μαγαζί, δεν εννοούμε μόνο φοροφυγάδες, υπήρχαν και συντάξεις μαϊμού, πρέπει να βρεθούνε και οι εγκέφαλοι πίσω από αυτές τις υποθέσεις»
Πολύ σημαντική για την Ελλάδα η Σύνοδος Κορυφής - Αναμενόμενες οι δηλώσεις Γιουνκέρ

Ο Σίμος Κεδίκογλου, χαρακτήρισε πολύ σημαντική για την Ελλάδα την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής του Σεπτεμβρίου.

Η Ελλάδα, δεν πρέπει να βρεθεί εκτός σε αυτήν την κρισιμότατη φάση. Η Ευρώπη αλλάζει, δεν πρέπει η Ελλάδα να μείνει πίσω, είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για την πρόσφατη δήλωση Γιουνκέρ, την χαρακτήρισε αναμενόμενη.

«Περιμένατε να καταστροφολογήσει ο κ. γιουνκέρ ; Ήταν μία αναμενόμενη τοποθέτηση. Ο κ. Γιουνκέρ, έχει αποδείξει επανειλημμένα ότι στηρίζει τις ελληνικές προσπάθειες»
Κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ξεκαθάρισε ότι οι στόχοι αυτής της κυβέρνησης έχουν ορίζοντα τετραετίας. Και απαντώντας σε όσους επικρίνουν την κυβέρνηση τόνισε:

«Αναμένω μία ρεαλιστική εναλλακτική πρόταση για το τι μπορεί να κάνει η Ελλάδα για να μείνει στην ερυωζώνη και να μπει στην τροχιά ανάπτυξης

Ερωτηθείς για τη λίστα Spiegel που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας σημείωσε:

«Κοινός παρανομαστής σε αυτήν είναι αντιευρωπαϊστές ηγέτες θα έπρεπε να προβληματιστούν στον ΣΥΡΙΖΑ»
ΕΡΤ

Την ίδια στιγμή και σε ότι αφορά την ΕΡΤ, ξεκαθάρισε ότι «το σχέδιο Μόσιαλου θα μείνει στα συρτάρια», προσθέτοντας ότι « δεν είχε λογική εξαρχής».

Δεν υπάρχει καμία λογική στο να απαξιώνεις την ΕΤ 1 και τη συχνότητα της είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι «Η ΕΡΤ μπορεί και πρέπει να είναι και αναπτυξιακό εργαλείο »

Πάνω από όλα πιστεύω η Δημόσια τηλεόραση είναι η τελευταία άμυνα της κοινωνίας απέναντι σε εξωθεσμικά κέντρα εξουσίας υπογράμμισε συμπληρώνοντας ότι επιδίωξη είναι πολύ σύντομα να ετοιμαστεί το νομοσχέδιο για τις ψηφιακές συχνότητες...
ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: