20.8.12

ΚΥΠΡΟΣ: Το πιο «καυτό» τρίμηνο αρχίζει για την οικονομία...


Λευκωσία: Τρία σημεία-ορόσημα για τις τράπεζες και ένα για τα δημόσια οικονομικά αναμένεται να καθορίσουν το επόμενο δίμηνο τις εξελίξεις που θα κρίνουν κατά βάση το βάρος της δημοσιονομικής προσαρμογής και το κόστος που θα επωμιστούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι.

Ο χρόνος έχει...


αρχίσει και μετράει αντίστροφα, τα χρονικά περιθώρια αρχίζουν και στενεύουν πριν την έλευση του τεχνικού κλιμακίου της Τρόικας. Μέχρι τις 31 Αυγούστου, οι τρεις τράπεζες θα έχουν ανακοινώσει τα αποτελέσματα χρήσης για το πρώτο εξάμηνο του 2012. Αναμένεται ότι θα φανεί ακόμη περισσότερο το βάθος του προβλήματος στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια σε Ελλάδα και Κύπρο. Το σίγουρο είναι ότι από τη μέγγενη των επισφαλειών θα περάσουν, τους επόμενους μήνες, τα νεαρά δανειστικά χαρτοφυλάκια των μεγάλων ελληνικών και κυπριακών τραπεζών, καθορίζοντας τη μελλοντική πορεία των κερδών τους.

Τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου θα αποτυπώσουν τις αυξημένες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι τράπεζες στην είσπραξη των δανείων τους και αναδεικνύουν τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τα μεγάλα δανειστικά ανοίγματα της τελευταίας τριετίας. Όσο βαθαίνει η οικονομική ύφεση σε Ελλάδα και Κύπρο, τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις δυσκολεύονται στις δόσεις, αναγκάζοντας τα τραπεζικά επιτελεία να προχωρούν σε προβλέψεις ότι τα δάνεια αυτά δεν θα αποπληρωθούν.

Περισσότερες λεπτομέρειες στον σημερινό Φιλελεύθερο

Δεν υπάρχουν σχόλια: