7.8.12

Νέα σύσκεψη των τριών για αποκρατικοποιήσεις, λαθρομετανάστευση και ΟΤΑ...


Αποκρατικοποιήσεις, λαθρομετανάστευση και τα οικονομικά των ΟΤΑ βρίσκονται στο επίκεντρο των συνομιλιών των τριών πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ στη σύσκεψη θα εξεταστεί επιπλέον το ζήτημα των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, με τη συμμετοχή του...
υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Παναγιωτόπουλου Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης επιθυμούν να προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις με τον ταχύτερο δυνατό ρυθμό, καθώς εκτός του οικονομικού οφέλους, συνυπολογίζεται και το επικοινωνιακό όφελος εν όψει του ταξιδιού του πρωθυπουργού στα τέλη Αυγούστου σε Βερολίνο και Παρίσι.

Οι πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν χθες σε έναν πρώτο κατάλογο αποκρατικοποιήσεων που θα περιλαμβάνει τις ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ, κτήμα Αφάντου, IBC, Κασσιόπη και τους αυτοκινητόδρομους, ενώ οι ΔΕΗ, ΛΑΡΚΟ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα συζητηθούν εν ευθέτω χρόνω.

Επίσης είναι έτοιμα για αποκρατικοποίηση 48 ακίνητα του Δημοσίου και το Ελληνικό αλλά αυτή θα εξαρτηθεί από την πορεία της αγοράς.

Οσο για τον ΟΠΑΠ είναι και αυτός έτοιμος αλλά η κυβέρνηση θέλει να δώσει το μήνυμα ότι κάτι αλλάζει στην ελληνική οικονομία.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι ο κατάλογος με την εξειδίκευση των μέτρων των 11,5 δισ. ευρώ θα σταλεί στου πολιτικούς αρχηγούς στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας

Οι πολιτικοί αρχηγοί θα συζητήσουν σήμερα και για τα προβλήματα των ναυπηγείων, ιδίως του Σκαραμαγκά, παρουσία του υπουργού Άμυνας Πάνου Παναγιωτόπουλου.

Γ. Στουρνάρας: πολυνομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις

Νομοσχέδιο με 77 διοικητικές πράξεις για την επιτάχυνση των αποκρατικοποίησεων προετοιμάζει η κυβέρνηση, όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας εξερχόμενος της συνάντησης των τριών πολιτικών αρχηγών.

Το νομοσχέδιο, για το οποίο δεν υπάρχει ακόμη σαφές χρονοδιάγραμμα, θα αφορά κυρίως θέματα του ΥΠΟΙΚ, του υπουργείου Ανάπτυξης και Υποδομών και του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Γ. Στουρνάρας, δεν υπάρχει στόχος για τα φετινά έσοδα από τις αποκρατικοποίησεις. ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: