27.8.12

Στον εισαγγελέα ο γιος πυροσβέστη για τις πυρκαγιές στη Β.Χίο...


Στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χίου οδηγείται σήμερα ο 24χρονος συλληφθείς για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στη Ράχη Καρδαμύλων Χίου. Σημειώνεται ότι κατά την απολογία ομολόγησε ότι έβαλε άλλες 14 πυρκαγιές στο... βόρειο τμήμα του νησιού, μεταξύ των οποίων και τρεις πυρκαγιές που είχαν σημειωθεί το 2011. Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε, αφού οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο 61 ετών συλληφθείς για την πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Κοιλιωμένο, στις 23 Αυγούστου.

Αξιοσημείωτο είναι ότι με βάση τα μέχρι στιγμής διαθέσιμα στοιχεία του Πυροσβεστικού Σώματος έχουν σχηματιστεί δικογραφίες σε βάρος 250 ατόμων για πρόκληση εμπρησμού σε αγροτοδασικές εκτάσεις, μεταξύ των οποίων 26 για πρόθεση και 224 για αμέλεια.

Εν τω μεταξύ κατάσταση συναγερμού για ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς έχει κηρύξει για σήμερα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ΓΓΠΠ . Συγκεκριμένα ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 5) υπάρχει για την Περιφέρεια Ιονίων νήσων και τις περιφερειακές ενότητες: Χαλκιδικής, Θεσσαλονίκης (δυτική και κεντρική Θεσσαλονίκη), Μαγνησίας (Βόλος, Δ. Ζαγοράς, Δ. Νοτίου Πηλίου, Δ. Ρήγα Φεραίου), Σποράδων, Δ. Αγιάς (Λαρίσης), Ευβοίας (κεντρική και βόρεια Εύβοια και δήμος Χαλκιδέων).

Επίσης, πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται για το σύνολο των περιοχών που ανήκουν στις περιφέρειες: Αττικής, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Ελλάδας, όπως επίσης για τις περιφερειακές ενότητες Κοζάνης και Φλωρίνης, την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένης της Νότιας Εύβοιας και της νήσου Σκύρου (κατηγορία κινδύνου 3 -υψηλός- στις ΠΕ Φωκίδας και Ευρυτανίας και στο δήμο Μακρακώμης), την περιφέρεια Θεσσαλίας (κατηγορία κινδύνου 3 στην ΠΕ Καρδίτσας), την περιφέρεια Ηπείρου (κατηγορία κινδύνου 3 στους δήμους Κόνιτσας και Μετσόβου), την περιφέρεια Πελοποννήσου (κατηγορία κινδύνου 3 στους δήμους Σπάρτης, Ευρώτα, Βόρειας και Νότιας Κυνουρίας και Μονεμβασιάς) και τέλος σε Λήμνο, Αγιο Ευστράτιο (περιφέρεια Β. Αιγαίου).
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: