27.6.12

Ν. ΧΟΥΝΤΗΣ: Δεν είμαι αισιόδοξος ότι θα επηρεάσει τις εξελίξεις η ελληνική αντιπροσωπεία (Ηχητικό) ...


"Δεν θα υποχωρήσει εύκολα η Μέρκελ, αλλά στο τέλος δεν θα μπορεί να κάνει διαφορετικά, αν θέλουν η ευρωζώνη να παραμείνει ζωντανή...", δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής, στο...

"Marconi Radio 96,1 F.M." και στην εκπομπή "Συμβαίνει Τώρα" του Αντώνη Κουμιώτη.

"Διακρίνεται, από την κα Μέρκελ, μια μονομέρια δογματική στην επιμονή εφαρμογής των ίδιων πολιτικών, μέσα σε ένα πλαίσιο θα έλεγε κανείς παραλόγου. Διότι όταν εφαρμόζεις πολιτικές και δεν έχει αποτελέσματα, η συνέχιση της εφαρμογής, δεν μπορεί να σου φέρει διαφορετικά αποτελέσματα. Βεβαίως, το καλό είναι ότι έχουν τεθεί στην ατζέντα τα θέματα που συνιστούν αλλαγή πολιτικής, στα οποία η κα Μέρκελ και οι συν αυτώ αντιστέκονται. Το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα, όλο και περισσότερο δείχνει την σημασία αλλαγής ή ότι υπάρχουν και εναλλακτικές λύσεις. Θα είναι σκληρή η μάχη, δεν θα υποχωρήσει εύκολα η κα Μέρκελ, αλλά στο τέλος δεν θα μπορεί να κάνει και διαφορετικά, αν θέλουν και η ευρωζώνη να παραμείνει ζωντανή, βιώσιμη και μια Ευρωπαϊκή Ένωση που να εξασφαλίζει δικαιώματα στους πολίτες της", δήλωσε ο κος Χούντης και ερωτηθείς για την ελληνική αντιπροσωπεία υπό τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, επεσήμανε:

"Δεν φαίνεται πουθενά κάποιο εναλλακτικό σχέδιο, δεν έχουν κάποια πρόταση, κάποια γνώμη πώς πρέπει να κινηθεί η Ευρώπη. Ισότιμο μέλος είμαστε. Σε ποιό στρατόπεδο θα μπούν; Τί θα ζητήσει η ελληνική αντιπροσωπεία; Ποιά γνώμη θα πει η ελληνική αντιπροσωπεία; Γι' αυτό δεν είμαι αισιόδοξος ότι θα επηρεάσει τις εξελίξεις η ελληνική αντιπροσωπεία".

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου σχετικά με τις γεωπολιτικές και γεωστρατηγικές εξελίξεις, στην ευρύτερη περιοχή, τόνισε: "Η νέα Κυβέρνηση ή εν πάση περιπτώση η χώρα μας, εκτός από τί πρέπει να κάνει και τί πρέπει να διεκδικήσει στην Ευρώπη για το οικονομικό, πρέπει να δείξει και μια φιλιειρηνική, ψύχραιμη, αποφασιστική στάση και για τα ζητήματα της ευρύτερης περιοχής. Προσωρινές συμμαχίες με τυχοδιωκτικές δυνάμεις, δε νομίζω ότι θα μας βοηθήσουν".

Ακούστε τις σχετικές του δηλώσεις:




e-volos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: