30.6.12

“Και αν χαμηλά πετάμε και με μισά φτερά αντέχουμε ακόμα”...


http://lesvosnews.net
Η είδηση ότι τυφλός μαθητής από τη Λέσβο έχει πάρει 20αρια σε όλα τα μαθήματα κάνει γύρο της Ελλάδας σε όλα τα ΜΜΕ...
Αξίζει να αναφερθεί ότι η αυτή η είδηση έχει πάνω από 850 αναδημοσιεύσεις από την ιστοσελίδα μας σε προφίλ στο facebook! Ο Στρατής Εγγλέζου συγκίνησε και αποτελεί σημείο αναφοράς. Να παλεύεις κόντρα στις...

δυσκολίες και να δημιουργείς, να αγαπάς τη ζωή και να χαρίζεις χαρά. Πολλούς συμβολισμούς και πολλές σκέψεις δημιουργεί η επιτυχία του Στρατή.

Αλήθεια αν όλοι εμείς είχαμε το πείσμα και τη δύναμη του Στρατή πόσο διαφορετικό θα ήταν το νησί μας. Έχουμε μάθει να γκρινιάζουμε, να μιλάμε μόνο για την ασχήμια μας. Δεν έχουμε αγωνιστεί να κατακτήσουμε αυτό που μας ανήκει. Μια ζωή την ευθύνη την έχουν οι «άλλοι» που θέλουν το κακό μας.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα το θέμα ΔΕΗ. Πάνω από 10 χρόνια κάνουμε παιχνίδια με την τοποθεσία του νέου εργοστασίου. Και είμαστε τόσο στενόμυαλοι που δεν επιτρέπουμε να εκσυγχρονιστεί το υπάρχον εργοστάσιο…μ’ αυτό το τρόπο πιστεύουμε ότι η ΔΕΗ θα πιεστεί! Πραγματικά έχουμε χάσει το φως μας…. Η ΔΕΗ δουλεύει στη Λέσβο ακόμη με τη νοοτροπία του δημοσίου… σου λέει αστούς έχουν εκπαιδευτεί στις διακοπές. Οι «σωτήρες» της Επάνω Σκάλας κάνουν τα παιχνίδια τους… με το δικό τους “πολιτισμό”. Στερεότυπα που δεν θα μας οδηγήσουν στο φως.

Θέμα της εβδομάδας που μας πέρασε ήταν και η δακοκτονία. Εκεί να δεις πόσοι «ανοιχτομάτηδες» υπάρχουν … Πόλεμος ανακοινώσεων και τσάμπα μαγκιές από ανθρώπους που τόσα χρόνια έχτισαν «μαγαζάκι» σε βάρος των ελαιοπαραγωγών. Πρέπει να είμαστε το μοναδικό μέρος σε όλη την Ελλάδα που η δακοκτονία αποκτά πολιτική διάσταση. Το θέμα είναι εξαιρετικά απλό: από τη στιγμή που η κεντρική εξουσία αποφασίζει και δεύτερη περικοπή προσωπικού κατά 50% και δεν μπορείς να ανατρέψεις αυτή την απόφαση τότε η μόνη λύση είναι η εργολαβία. Όσοι θέλουν να κάνουν κάτι διαφορετικό ας ξεσηκώσουν τους ελαιοπαραγωγούς και ας ανατρέψουν τις περικοπές προσωπικού. Αλλά σιγά μην ασχοληθούν. Ας βγάλουμε σκέφτηκαν μια ανακοίνωση… τώρα που δεν έχουμε και επαφές με την ΕΑΣ Λέσβου …

Είχαμε και σύσκεψη τοπικών παραγόντων με στελέχη της Aegean Airlines για την αεροπορική σύνδεση του νησιού. Ζήτησαν λοιπόν οι τοπικοί παράγοντες απευθείας σύνδεση της Μυτιλήνης με πόλεις του εξωτερικού. Εξαιρετική ιδέα. Τους προσγείωσε όμως το στέλεχος της Aegean όταν τους ρώτησε αν έχουν κάνει κάτι για να υποστηρίξουν τέτοια κίνηση… εμείς θα βάλουμε το αεροπλάνο εσείς θα το γεμίσετε; Μας έχουν πάρει όλοι χαμπάρι… από λόγια πάμε καλά! Ευτυχώς βρέθηκαν ορισμένοι ξενοδόχοι και είπαν τα πράγματα με το όνομά τους.

Καλοκαίρι και οι «Μεσοτοπίτες» των Αθηνών που ενοχλούνται από την ελεύθερη κατασκήνωση στην παραλία του Χρούσου! Πήραν όμως την απάντησή τους από τους αληθινούς Μεσοτοπίτες. Ανοιχτή συνέλευση και ψήφισμα υπέρ της ελεύθερης κατασκήνωσης. Δικαιολογημένα οι Μεσοτοπίτες έχουν τη φήμη των πιο φιλόξενων ανθρώπων του νησιού.
Και αν θέλουμε να στηρίξουμε το Μεσότοπο και τους ανθρώπους του είναι απλο: πάμε για μια βουτιά και για ούζο στο Μεσότοπο ! Αξίζει !

«Και αν χαμηλά πετάμε και με μισά φτερά
αντέχουμε ακόμα κι αυτό είναι που μετρά»

Δεϊλόγκος Γρηγόρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: